IPG Mediabrands neemt content marketing bureau Yune over
05-01-2017 07:50:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 10135 | Tags:

Content Marketing Bureau YUNE sluit zich aan bij IPG Mediabrands Nederland, eigendom van Interpublic Group en de mediaholding van de bureaus UM, Initiative en Traffic4u. Yune is in 2007 opgericht door Pablo van den Berg en Robert Doggers.

Het bureau is begonnen als videoproductiebureau en in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend en full service Content Marketing Bureau in Nederland. Yune bedient klanten op het gebied van content marketing strategie, content creatie en productie, community management en content distributie. Het bureau produceert posts voor alle social kanalen, maar ook verschillende video formats voor YouTube, Facebook, LinkedIn of de website van adverteerders.

Pablo van den Berg en Robert Doggers, founders Yune: "Het is al jarenlang onze visie dat als je impactvolle social content wilt maken, je zowel creatie als de distributie ervan onder één dak moet laten plaatsvinden. Dat doet Yune dus ook. Maar op mediagebied gaan de ontwikkelingen hard en we zochten een partner bij wie mediakennis en advies op het hoogste niveau aanwezig zijn. Door ons aan te sluiten bij IPG Mediabrands is de kruisbestuiving tussen content en de verspreiding ervan nog beter in de bedrijfsvoering gegarandeerd. Daarnaast wordt data en onderzoek steeds belangrijker binnen het vakgebied content marketing. Met IPG Mediabrands kunnen we ook hiermee een belangrijke stap voorwaarts maken."

Diederik Breijer, CEO IPG Mediabrands Benelux: “Door de digitalisering zien wij dat adverteerders contact en interactie met hun eigen klanten en potentiële klanten steeds vaker via hun eigen digitale kanalen (waaronder alle social kanalen) tot stand brengen. Daarbij zien wij vooral dat de toepassing van audiovisuele content (video) heel hard groeit. Met Yune kunnen wij op het hoogste niveau content marketing diensten en video producties bieden aan onze klanten en daarmee optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Wij zijn heel trots en blij dat Yune besloten heeft zich aan te sluiten bij onze groep.”

Yune wordt een zelfstandig onderdeel van IPG Mediabrands. Pablo van den Berg en Robert Doggers blijven leiding geven aan het bureau. Yune heeft 33 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. Het social media bureau Spring Creek van IPG Mediabrands blijft bestaan.

www.mediabrands.nl
www.yune.nl

Lees ook:

[Interview] Diederik Breijer: Creatie is een onlosmakelijk deel van de activiteiten van IPG Mediabrands geworden


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie