Ikea werkt samen met Afrikaanse designers
10-02-2017 15:12:00 | Door: Arjen Westra | hits: 3683 | Tags:

IKEA gaat samenwerken met een groep designers, architecten, kunstenaars en creatieven uit Zuid-Afrika, Kenia, Senegal, Egypte, Angola, Ivoorkust en Rwanda. Deze groep verenigt zich in het veelzijdige Zuid-Afrikaanse collectief Design Indaba. Ontwerpers van IKEA gaan tijdens de Design Indaba Conference van 1 tot 3 maart a.s. in Kaapstad met de groep aan de slag om samen te werken aan een collectie die gaat over moderne, stadse rituelen en hoe deze van invloed zijn op het dagelijkse leven thuis. IKEA verwacht dat de collectie in de loop van 2019 verkrijgbaar is.

IKEA Design Manager Marcus Engman: “Bij IKEA zijn we erg nieuwsgierig naar de creatieve explosie die momenteel plaatsvindt in verschillende Afrikaanse steden. We willen hier meer over leren en ook graag de rest van de wereld deelgenoot van deze beweging maken. De samenwerking met Design Indaba stelt ons daartoe in staat.”

Nieuwsgierigheid en de constante wil om te leren, vormen een belangrijke drijfveer voor IKEA. Alleen door steeds nieuwe mensen te ontmoeten en te leren van andere culturen is het mogelijk om te begrijpen hoe de leefwijzen en woonbehoeftes in verschillende delen van de wereld veranderen. IKEA wil een beter dagelijks bestaan creëren voor zoveel mogelijk mensen. Onderdeel van die visie is het actief delen van de IKEA principes ten aanzien van Democratic Design, de inzichten over het leven thuis en de samenwerking met allerlei leveranciers op het vlak van productontwikkeling.


Oprichter Ravi Naidoo van Design Indaba: “Het is geweldig dat ’s werelds grootste woonwarenhuis met ons wil samenwerken voor het ontwikkelen van hun eerste Afrikaanse collectie. Zelf leren we ook veel van deze samenwerking, over hoe je design kunt democratiseren bijvoorbeeld. Op haar beurt stelt IKEA zich helemaal open voor onze ideeën en laat ze zich bezielen door de stedelijke Afrikaanse cultuur. We kijken enorm uit naar het resultaat.”

De speciale collectie die voortvloeit uit de samenwerking met Design Indaba verschijnt in de loop van 2019.

www.ikea.nl
www.designindaba.com