Improve Digital lanceert de Opportunity Cost Calculator
31-08-2017 14:03:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3572 | Tags:

Improve Digital lanceert de Opportunity Cost Calculator, een tool of feature, van alles-in-een advertentieplatform 360 Polaris. De calculator biedt uitkomst op de discussie omtrent opportunity cost in de branche. Hoe vaak krijgen deals met een garantie en/of korting inventory toegewezen terwijl er eigenlijk een betere prijs voor de inventory werd geboden? Welke kosten zijn verbonden aan het uitleveren van commitments? Improve Digital biedt, exclusief voor 360 Polaris-gebruikers, inzicht in de bottom line impact van voorkeuren, zoals garanties en kortingen. 

Door beter inzichtelijk te maken wat kopers willen betalen voor inventory, kan de Opportunity Cost Calculator prijsstrategieën optimaliseren. Sales- en yield-optimalisatieteams kunnen nu harde feiten gebruiken om hun commerciële strategieën te verbeteren in plaats van soft data of aannames.

Bastiaan Spaans, SVP Commercial van Improve Digital: “Deze nieuwe tool is vooral interessant voor videocontentproviders. Op dit moment worden alle videoverkopen gezien als premium guaranteed. Dit betekent dat premium inventory op een gegarandeerde basis wordt verkocht. De vraag is echter of deze deals ook echt de hoogste omzet genereren, of dat de markt de inventory op een hogere prijs waardeert. Met de schaarste in videocontent op dit moment, kunnen deze inzichten, die mogelijk worden gemaakt met de Opportunity Cost Calculator, onmiddellijk een groei in omzet realiseren. “

Stein Yttri Thomas, hoofd van Ad Operations bij 1881.no: “We hebben voor Improve Digital gekozen als partner omdat we de transparantie die zij bieden, evenals het geavanceerde platform, ontzettend waarderen. De nieuwe Opportunity Cost Calculator geeft een nog meer gedetailleerd inzicht in wat kopers voor onze inventory willen betalen. Met deze tool hoeven we niet langer op onze aannames af te gaan. We hebben nu toegang tot feiten waarmee we onze prijsstrategie kunnen optimaliseren.”

De lancering van de Opportunity Cost Calculator volgt op de strategie van Improve Digital om haar positie als een volledig transparant alles-in-eenplatform voor video, mobile en web te versterken. De analytics van het 360 Polaris-platform bieden content providers duidelijke en gedetailleerde inzichten en transparantie. Dit betekent dat contentproviders volledige toegang hebben tot een transparant omzetmodel, alle auctioning data en een eerlijke veiling die niet aangepast is om bepaalde kopende partijen een voordeel te geven boven anderen. 

De Opportunity Cost Calculator is nu beschikbaar op aanvraag voor alle content provider klanten van het 360 Polaris-platform. 

www.improvedigital.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie