Jacqueline Kolman zendermanager SBS6
14-07-2017 12:47:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2926 | Tags:

Jacqueline Kolman start op 7 augustus als zendermanager van SBS6. In deze functie is zij verantwoordelijk voor onder meer de programmering en programma’s van SBS6, de op twee na grootste tv-zender van Nederland. Zij volgt hiermee Karin de Groot op, die binnen SBS Broadcasting de stap heeft gemaakt naar Directeur Televisie.

Jacqueline Kolman: “Na de afgelopen vijf jaar vooral internationaal werkzaam te zijn geweest, verheug ik me enorm op mijn rol bij SBS6. SBS is een dynamisch bedrijf met een bijzonder kansrijke toekomst en met ruimte voor groei en verdere ontwikkeling. In het huidige, roerige medialandschap aan een zender met zoveel potentie mee en verder kunnen bouwen – een mooiere taak is er niet!”

Karin de Groot, Directeur Televisie: “Jacqueline Kolman is een zeer ervaren tv-maker met een uitgebreide staat van dienst. Op dit gebied is zij ook gewend om uiteenlopende teams aan te sturen. Ik ken haar als een sterke, energieke en toegankelijke persoonlijkheid en kijk uit naar onze samenwerking.”

Jacqueline Kolman werkt al ruim 25 jaar in de media. Haar laatste functie was Global Head Creative Consultancy bij producent EndemolShine Group. Daarvoor bekleedde zij leidinggevende functies bij tv-producenten I Care Producties, Palm Plus Producties, Endemol Nederland en John de Mol Produkties. Voor de Goede Doelen Loterijen was zij werkzaam als Programma Coördinator Televisie.

SBS6 is onderdeel van SBS Broadcasting, net als de zenders Net5, Veronica en SBS9. Daarnaast maken ook het online video on demand-platform KIJK, SBS Productions en multi channel network Social1nfluencers deel uit van SBS.

www.sbs.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie