Jochem de Jong benoemd tot Director Partnerships KPN
06-02-2020 14:48:00 | Door: David de Jong | hits: 7147 | Tags:

Jochem de Jong is per 1 maart 2020 benoemd tot Director Partnerships KPN en zal daartoe de verantwoordelijke worden voor relaties en contracten met externe (content)partijen. Jochem de Jong was sinds juli 2017 mediadirecteur bij KPN-NCRV en vormde samen met Peter Kuipers de statutaire directie van de christelijk/katholieke publieke omroep. Jochem de Jong is bij KRO-NCRV opgevolgd door interimmer Leindert Landsmeer (die tot juli 2019 interim directeur content en productie bij RTL Nederland was). Jochem de Jong verkreeg bij KRO-NCRV volgens de jaarrekening 2018 een (bruto) inkomen van 179.115 euro op WNT-jaarbasis.

Tot 2014 was Jochem de Jong de general manager Benelux voor Discovery. Bij KPN zal Jochem de Jong de leiding krijgen over 18 medewerkers en samen daarmee verantwoordelijk worden voor onderhandelingen en relaties met partijen als Apple, Samsung, YouTube, NPO, RTL Nederland, Talpa Network, Discovery, Google, Walt Disney Company en anderen. In de nieuwe functie zal Jochem de Jong zich met de partnerstrategie van KPN bezig houden, maar zich ook bezig houden met verdienmodellen aangaande entertainment en de sourcing en inkoop van content en entertainment in combinatie met hardwarekeuzes. De functie Director Partnerships is bij KPN nieuw.

Bij de andere grote distributiepartij is ook een oud-mediaman actief: Raymond van der Vliet is sinds juni 2018 als Director Content & Programming verantwoordelijk voor de content en partnerships met contentpartijen bij VodafoneZiggo. Tot medio 2014 was Raymond van der Vliet verantwoordelijk als resp. managing director, SVP Business Development en Regional Director voor de operaties van Fox, Fox Sports, National Geographic en 24Kitchen die sinds maart 2019 onderdeel zijn geworden van Walt Disney Company.

www.overons.kpn

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie