Johan Cruyff Foundation lanceert Meidenvoetbal in 14 verhalen
18-05-2017 10:58:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4509 | Tags:

De Johan Cruyff Foundation heeft een voetbalboek gelanceerd speciaal voor meiden en jonge vrouwen. In Stadion Galgenwaard overhandigde Merel van Dongen, voetbalster van Ajax en het Nederlands Elftal, het eerste exemplaar aan Mariken Leurs, plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS. De middag werd geleid door Barbara Barend, die zich al jaren inzet voor vrouwenvoetbal. Het boek moet de barrières die jonge meiden tegenkomen bij het uitoefenen van hun favoriete sport verminderen en dient als inspiratiebron om hen te laten zien dat ook meiden een stevig potje kunnen trappen en hun dromen mogen najagen.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: “Wij zijn ook partner van het onderzoek Van voetbalvrouwen tot vrouwenvoetbal. Het helpt ons aan meer inzicht in de beleving van de sport door meisjes en de barrières waar meisjes tegenaan lopen. Wat we vervolgens gebruiken om meer meiden aan het voetballen te krijgen. Het boek Meidenvoetbal in 14 verhalen, een bundel van 14 voetbalverhalen van voetbalsters van vroeger, nu en van de toekomst, willen we ook inzetten om dit doel te bereiken. Want zoals Johan Cruijff ooit zei: ik vind dat iedereen die dat wil, gewoon lekker moet voetballen.”

Merel van Dongen, ambassadrice van de Cruyff Foundation en speelster van Ajax en het Nederlands Elftal: “Als klein meisje en Ajax-fan droomde ik ervan om bij Ajax te spelen, maar er bestond toen nog geen vrouwenteam. Inmiddels speel ik in het roodwitte shirt en kan aanstaande vrijdag mijn droom uitkomen: kampioen worden met Ajax.”

De opbrengst van het boek gaat naar de Cruyff Foundation en is bestemd voor projecten ter stimulatie van meidenvoetbal. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Martine Prange van Universiteit Tilburg en Martijn Oosterbaan van Universiteit Utrecht  en sportmarketingbureau Triple Double. De interviews zijn afgenomen door Annemarie Postma.

www.cruyff-foundation.org

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie