KWF lanceert vaderdagcampagne
16-06-2017 16:05:00 | Door: Max Vlugt | hits: 3017 | Tags:

Onbekende en bekende Nederlanders, waaronder Miss Montreal, Gerard Ekdom, Ruud de Wild, Epke Zonderland, Glennis Grace, Caroline Tensen en Gijs Staverman brengen een ode aan alle vaders. 

Met deze bijzondere vaderdagcampagne staat KWF Kankerbestrijding stil bij iedereen die geraakt is door kanker. We laten zien wat de impact is van onderzoek voor veel voorkomende kankersoorten bij mannen. 1 op de 2 mannen krijgt gedurende zijn leven kanker. Veel van hen zijn vader. Jonge en oude vaders, vaders die we moeten missen door deze ziekte en vaders die nog heel lang bij ons moeten blijven. Zondag is het Vaderdag en vragen we iedereen online een 'dikke vette LIKE' aan alle vaders te geven.  

De meest voorkomende kankersoorten bij mannen zijn prostaatkanker, dikkedarmkanker, huidkanker en longkanker. Prostaatkanker komt het meest voor, met elk jaar ruim 10.000 nieuwe diagnoses en 2.600 sterfgevallen. Het goede nieuws is dat steeds meer mannen prostaatkanker overleven: lag de 5-jaarsoverleving in 1985 nog op 58%, ruim 30 jaar later is dat al 88%. Om dat aantal nog verder te laten stijgen, financiert KWF onderzoek naar betere diagnostiek en behandelmethoden. Zoals bijvoorbeeld prostaatkanker opsporen in urine of prostaatkanker beter verwijderen met behulp van licht. Onderzoek naar kanker is cruciaal. Nieuwe doorbraken in kankeronderzoek zorgen ervoor dat geen enkele vader meer hoeft te sterven aan kanker. 

www.kwf.nl/voorvaders

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie