KWF start collecteweek met innovatieve collectebussen
01-09-2017 09:15:42 | Door: Marianna Beets | hits: 2877 | Tags:

Zondag 3 september begint de 68ste collecteweek van KWF Kankerbestrijding. 80.000 collectanten gaan langs 6 miljoen huishoudens om geld in te zamelen voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. 

Innovatieve collectebussen

Omdat steeds minder mensen kleingeld in huis hebben, is KWF volop bezig met verschillende betaalmogelijkheden. In 56 gemeenten wordt er een test gedaan met een collectebus, waarmee op 3 manieren geld kan worden gegeven: contactloos, met pin en contant. Deze pilot is een initiatief van 21 goede doelen, die zich samen inzetten voor de vernieuwing van de collecte. De bussen worden na de KWF-collecteweek doorgegeven aan de volgende organisatie die gaat collecteren. Op deze manier worden de bussen optimaal ingezet.

Bovendien heeft KWF in aanvulling op de reguliere collecte ook een digitale collectebus die via Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp en e-mail gedeeld kan worden. Zo kunnen vrienden, familie en collega’s gemakkelijk en anoniem, een gift doen.

Stijgende populariteit collecte

Uit onderzoek van Stichting Collecteplan blijkt dat de collecte populairder is dan ooit. In 2014 gaf 66% van de ondervraagden aan dat zij bereid zijn aan de collectant te geven. Dit jaar is dat gestegen naar 72%. De belangrijkste redenen om te willen geven blijven het eenmalige karakter van de donatie en het ontbreken van verplichtingen.

www.kwf.digicollect.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie