Kalenderboek 365 + 1 DAYS geeft overzicht van (typo-)grafisch Nederland
13-07-2017 06:50:00 | Door: Arjen Westra | hits: 2671 | Tags:

Op 8 september verschijnt het Kalanderboek 365+1 DAYS: een co-produktie van 366 ontwerpers en illustratoren, zeven drukkers, twee binderijen, twee papierleveranciers, twee kartonleveranciers en één leverancier van bandmateriaal.

Daarnaast werkten nog een dertiental grafische bedrijven van papierleverancier tot drukkers. Allen werkten belangeloos mee. De opbrengsten komen ten goede aan de Nederlandse grafische vormgeving en typografie.

In maart 2017 verzocht Stichting Print een keur aan letterontwerpers, grafisch ontwerpers, kalligrafen en illustratoren om een datum te verzorgen voor het kalenderboek.

GrafischKalenderboek10juni

De spelregels waren simpel: maak een spread van 306 x 230 mm, uitsluitend zwart/wit en alles mag zolang de datum maar ergens leesbaar aanwezig is.

Tevens werden een papierleverancier, een zevental drukkerijen, een kartonleverancier, een leverancier van bandmateriaal en twee binderijen gevraagd om de productie van het project voor hun rekening te nemen.

GrafischKalenderboek3mei

Resultaat volgens initiatiefnemer Stichting Print: “…een monumentale en bij tijd en wijle explosieve maar altijd verrassende bloemlezing van wat Nederland op dit moment te bieden heeft op het gebied van grafische vormgeving en illustratie. Bekende en minder bekende ontwerpers, jong en al wat ouder, net afgestudeerd en al decennia in het vak en dat uit alle windstreken van Nederland, van Amsterdam tot Goes en van Maastricht tot Leeuwarden.”

www.stichtingprint.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie