Kattenspecial in Jinek
20-07-2017 12:56:38 | Door: Katja Brokke | hits: 3223 | Tags:

Met de opkomst van social media heeft de wereld er een nieuw videogenre bijgekregen: het kattenfilmpje. We klikken ze massaal aan en delen ze aan de lopende band, een poes in de hoofdrol maakt van iedere YouTubeclip een gegarandeerde hit. Online. Maar hoe doen katten het op tv? 

Om dat te onderzoeken komt Jinek vrijdag 21 juli met een mini-kattenspecial. Het programma staat grotendeels in het teken van katten. Het favoriete huisdier van 2,6 miljoen huishoudens in Nederland en van bijna een kwart van de bevolking wereldwijd. Is de liefde voor poezen aangeboren? Waarom kijken we massaal naar kattenfilmpjes? En wanneer ben je een kattenmens?

Poezenfans Jort Kelder (deelt zijn leven met Britse kortharen prins Harry en Don Carlos) en Jan Versteegh (eigenaar van Rob) nemen hun harige huisgenoten mee en spreken voor het eerst over hun kattenliefde. Sabine van der Helm is eigenaar van het grootste dieren-castingbureau in Nederland. En wetenschapper Maarten Reesink (Animal Studies en samenwonend met Ritsel en Lijger) verklaart onze genetische voorliefde voor de beestjes.

Het onlineplatform jinek.nl en de socialmediakanalen (Facebook, Twitter en Instagram) worden voor één dag overgenomen door de katten van Eva Jinek. Alle artikelen en interviews gaan over de huisdieren.

Eva Jinek zelf is het baasje van de twee Britse kortharen Prinses Cocobelle en Prinses Zeepje. De uitzending is op vrijdag 21 juli om 22.30 uur op NPO 1.

www.evajinek.kro-ncrv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie