Vodafone Foundation en Leger des Heils verbinden daklozen via mobiel netwerk
21-12-2016 11:44:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2830 | Tags:

Een familiefoto in de sneeuw, de hond met een kerstmuts of de klassieke klokjes en vlokjes, ieder jaar worden er in Nederland zo’n 130 miljoen kerstkaarten verstuurd. Een mooie traditie, maar helaas ontvangen dakloze Nederlanders geen kaarten, omdat ze geen adres hebben om deze naartoe te sturen en vaak in een isolement leven. Het Leger des Heils en de Vodafone Foundation hebben daarom vandaag het nummer 06-25 12 2016 geopend. Via dit nummer kan iedereen een kerstgroet sturen aan de groep die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. De sms’jes worden vervolgens via het Street Messenger netwerk van Vodafone verspreid. Normaal gesproken wordt het Street Messenger netwerk gebruikt om daklozen via sms of WhatsApp namens hulpverleners te informeren over praktische zaken als de openingstijden van de opvang en extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd.

De eerste sms-kerstkaarten zijn verstuurd door vicepremier Lodewijk Asscher en politiewoordvoerder Ellie Lust. Naast het delen van de sms’jes via Street Messenger worden in de verschillende opvanglocaties van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven schermen geplaatst waarop de kerswensen live te zien zijn. Op deze locaties zal Vodafone prepaidkaarten doneren aan de daklozen. Een telefoon hebben zij over het algemeen wel, maar op deze manier hebben ze ook voldoende beltegoed om met hun dierbaren contact te leggen tijdens de feestdagen.

Ellie Lust, woordvoerder politie Amsterdam: "Ik vind het belangrijk dat er aandacht en zorg is voor mensen die geen eigen dak boven hun hoofd hebben of een warm thuis, zeker tijdens deze koude decemberdagen. Toen ik hoorde over deze sms-actie via het Street Messenger netwerk wilde ik dan ook graag mijn kerstwens delen. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld zullen volgen.”

Street Messenger
De Vodafone Foundation focust zich met het Street Messenger netwerk op de ‘nieuwe daklozen’. De meldingen die via Street Messenger verstuurd worden zijn onder meer de openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd, maar ook mooie en motiverende berichtjes. De dienst is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met het Leger des Heils en het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie in Amsterdam.

www.vodafone.nl        
www.legerdesheils.nl       

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie