Kröller-Müller Museum en Lukkien lanceren First Time Vloggers
25-07-2017 14:01:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3998 | Tags:

Het Kröller-Müller Museum ontwikkelde samen met Lukkien vernieuwende promotiefilms voor de internationale markt. Jaarlijks ontvangt het museum ruim 360.000 bezoekers, waarvan zo’n 50 procent buitenlandse kunst- en cultuurliefhebbers. Deels uit landen dichtbij Nederland (Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Spanje), maar vooral ook uit andere werelddelen (USA, Japan, China, Brazilië en de omringende landen).

Het museum wilde een nieuwe promotiefilm, maar anders dan gebruikelijk in de museumwereld. De bedoeling was om het museum op een aantrekkelijke en verrassende manier te introduceren bij een breed internationaal publiek. 

Jos Leene, Creative Supervisor bij Lukkien: "We zijn trots dat het Kröller-Müller Museum mee ging in onze overkoepelende strategie, vanuit de insteek: iedereen mag een mening hebben over kunst, maar daarvoor moet je kunst wel eerst ervaren. Dat het museum daarnaast uit de verschillende concepten koos voor First Time Vloggers was een prachtige en uitdagende bevestiging. Lukkien is blij met dit partnerschap dat het Kröller-Müller Museum in staat stelt hun doelgroep om een bijzondere manier te inspireren en informeren.”

Samen met Lukkien selecteerde het museum drie internationale vloggers en met door KLM gesponsorde tickets reisden zij naar Nederland om te vloggen over hun allereerste kennismaking met het Kröller-Müller. Gareth Leonard (USA), Rachel Moon en Jun Hirano (Japan) en Lucrezia Oddone (Italië) zijn door Lukkien zelf ook gefilmd tijdens dit bezoek.

Lies Boelrijk, marketing en business development van het Kröller-Müller Museum: "We kregen zo een uniek inkijkje in de gedachten en emoties van first time vistors. Wat opvalt is de verbazing; over de Van Goghcollectie (de tweede grootste ter wereld) en de iconen uit de beeldentuin. Maar ook het enthousiasme waarmee het fietsen door de natuur van De Hoge Veluwe wordt ervaren. Het is authentiek en universeel, dat maakt het tot overtuigende promotiefilms.”

www.lukkien.nl
www.krollermuller.nl/vlogs

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie