Laatsteplekken.nl lanceert Booking.com voor leren
24-02-2015 10:19:00 | Door: | hits: 8204 | Tags:

De Nederlandse EdTech-startup Laatsteplekken.nl lanceert vandaag het gelijknamige boekingsplatform. Veel opleiders krijgen hun trainingen niet vol en zijn zelfs genoodzaakt trainingen kort voor aanvang te annuleren. Door kort voor de startdatum plekken met korting aan te bieden wil Laatsteplekken.nl de laatste drempel wegnemen. Hier is zowel de cursist, de werkgever als de opleider bij gebaat.

Paul Schrama, Co-Founder van Laatsteplekken.nl: “De cijfers laten de laatste jaren een halvering van de omzet zien binnen het niet-bekostigd onderwijs; van ruim 3 miljard naar zo’n 1.5 miljard. Die daling is ook niet vreemd als je ziet dat bij veel bedrijven de opleidingsbudgetten al jaren met 25% afnemen. Door de laatste plekken van trainingen in te vullen met korting, heeft de opleider een winstgevende volle klas, de werknemer de zekerheid dat de opleiding door gaat en goed gevuld is met medecursisten en de werkgever haalt door de besparing meer uit zijn opleidingsbudget.”

Kortingen

Volle cursussen stellen opleiders in staat om de maximale leerimpact aan de cursisten te bieden, dit verhoogt de geboden kwaliteit. Laatsteplekken.nl biedt opleiders de handvatten hun training maximaal te vullen en doet dit onder behoud van No-Cure, No-Pay. Daarbij zorgt Laatsteplekken.nl ervoor dat werkgevers en werknemers kunnen besparen op deze trainingen door op het juiste moment kortingen te bieden op de laatste plekken. Deze hebben altijd minimaal 20% korting en kunnen oplopen tot 80% van het initiële bedrag.

Onafhankelijk en compleet

Het onafhankelijke boekingsplatform is kosteloos te gebruiken. Het geeft naast de kortingen, werkgevers en werknemers een compleet overzicht van het aanbod en de mogelijkheid dit vergelijken. De website is daarnaast zo ingericht dat het voor zowel de werknemer als werkgever eenvoudig wordt gemaakt de training naar keuze te boeken en te beheren. Ook kunnen cursisten na afloop de training beoordelen om zo andere cursisten te helpen bij hun keuze en opleiders continu te motiveren hun trainingen te optimaliseren.

Trainingen

Vanaf de lancering staan er tussen de 1000 en 2000 gerenommeerde trainingen live en zullen er dit jaar alleen al naar verwachting 15.000 laatste plekken aangeboden worden. Werkgevers en werknemers kunnen voor hun volledige opleidingsbehoefte bij Laatstplekken.nl terecht. Ook de reguliere plekken van trainingen worden via Laatsteplekken.nl aangeboden met kortingen tot 50,- euro.

Laatsteplekken.nl heeft reeds 200.000,- euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van het platform. Deze financiering komt uit eigen zak van de founders.

www.laatsteplekken.nl 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie