Lancering LINGO App
29-02-2016 12:29:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2806 | Tags:

In maart wordt de gratis officiële LINGO App gelanceerd. Het is alweer meer dan 27 jaar geleden dat LINGO voor het eerst werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het taalspel was erg succesvol met gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering.

Ton Verleg, voormalig eindredacteur van LINGO:  “Sinds het abrupte einde van LINGO op televisie hebben al veel fans gevraagd wanneer het spel weer terugkeert.” Deze vraag wordt nu beantwoord met een LINGO App. IDTV en het Utrechtse gamebedrijf Pauzeplay hebben samen de officiële LINGO app ontwikkeld, welke alle kernelementen van het wereldberoemde televisiespel bevat. Nu kun je dus zélf tegen je vrienden spelen.

Suzanne Pronk, Head of Digital bij IDTV: “LINGO leent zich erg goed voor een App. LINGO is laagdrempelig: je speelt LINGO met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend. De samenwerking met Van Dale Uitgevers voor de levering van de LINGO-woordenlijst maakt deze app compleet.” “De Van Dale LINGO-woordenlijst werd ontwikkeld voor het televisieprogramma en is nu ook in de app opgenomen. We zijn blij dat dit populaire taalspel via deze app weer veel gespeeld gaat worden“, aldus Van Dale-uitgever Heleen de Ryck. LINGO is vanaf maart 2016 gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en zal later dit jaar beschikbaar zijn in Google Play store.

www.IDTV.nl  
www.pauzeplay.com   
www.vandale.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie