Lancering sense.info: voor vragen over seks
30-03-2015 16:56:00 | Door: Ton Boom | hits: 4251 | Tags:

Soa Aids Nederland, Rutgers WPF en creatief digitaal bureau dpdk lanceren samen de vernieuwde website www.sense.info. dpdk is verantwoordelijk voor het gehele strategische concept dat bestaat uit het redesign van de website en de ontwikkeling van twee interactieve 3D seksdummies.

De vernieuwde Sense.info website voor jongens en meisjes tussen de 12 en 25 jaar geeft informatie voor uiteenlopende doelgroepen. Er is rekening gehouden met verschillen in  seksuele voorkeur en etnische achtergrond. Op sense.info kan je, afhankelijk van je seksuele ontwikkeling, op je eigen niveau de site instappen door te kiezen voor verschillende thema’s. Ook kunnen jongeren er terecht voor ervaringsverhalen van anderen.

Filippo Zimbile, ‎Programmaleider Jongeren Soa Aids Nederland: “Het onderdeel ‘Ontdek je lichaam’ is sinds de lancering in 2009 de meest bezochte én de langst bezochte pagina van de site. Met ruim 4 miljoen bezoekers wilden we deze ontdekkingsreis nog interessanter maken en is dpdk aangesteld om nieuwe 3D seksdummies te ontwikkelen.”

Door de 3D seksdummies, een meisje en een jongen, uit te kleden kun je meer over de erogene zones ontdekken door er langs te gaan. Na uitgebreid onderzoek, waaruit blijkt dat het gebruik van mobiel onder jongeren explosief stijgt, is bij de ontwikkeling besloten om voor een mobile-first strategie te gaan. De website is dan ook volledig responsive waardoor je de seksdummies gemakkelijk op je smartphone kan bedienen.

Pim van Helten, CEO van dpdk: “De 3D seksdummies zijn een belangrijk onderdeel van de herontwikkelde website. Daarnaast hebben we, op basis van uitgebreide pre-tests, usability-tests en het onderzoeken van het online gedrag van jongeren, een platform weten te ontwikkelen dat feilloos aansluit bij de behoeften van de doelgroep. We zijn trots om samen met Soa Aids Nederland & Rutgers WPF dit innovatieve platform ontwikkeld te hebben.”

Om aandacht te generen voor de website vond afgelopen zondag een live ‘Ask me Anything’ event plaats met YouTube beroemdheden DusDavid en MissRevex. Jongeren konden tijdens het event op Sense.info via #senselive alles vragen aan de vloggers over liefde, seksualiteit en relaties.

www.sense.info
www.dpdk.com

www.sense.info/ontdek-het-lichaam-keuze