Last Men in Aleppo 14 juni op NPO 2
06-06-2017 11:35:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3094 | Tags:

Na vijf jaar oorlog, maken de overgebleven bewoners van Aleppo zich klaar om belegerd te worden. Door de ogen van de vrijwilligers van de Witte Helmen vertelt deze documentaire over het dagelijks leven, de dood en de strijd om de straten een leefbare plek te houden. Last Men in Aleppo werd op Sundance Film Festival 2017 bekroond met de Grand Jury Prize voor Best World Cinema Documentary.

Khalid, Subhi en Mahmoud zijn de oprichters van de Witte Helmen en de eersten die verwoeste gebouwen betreden en door het puin zoeken naar lichamen of een teken van leven. Ze hebben besloten in Aleppo te blijven om mensen bij te staan ten tijde van wat een oneindige belegering lijkt. Regisseur Feras Feyyad volgt Khalid en zijn collega’s en schetst het onmogelijke dilemma waar zij voor staan. Moeten ze blijven en hun leven wagen of moeten ze net als zovelen proberen zichzelf en hun familie te redden?

De VPRO heeft de documentaire mede gefinancierd. De uitzending is op woensdag 14 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Regie: Feras Fayyad | Co-regie: Steen Johannessen. De film is gemaakt in samenwerking met Aleppo Media Center. Denemarken/Syrië 2017.

www.vpro.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie