Raf Stevens en Reinier Rombouts publiceren RAAK!, boek over storytelling
03-07-2017 17:02:00 | Door: Arjen Westra | hits: 3517 | Tags:

 Wil je vertrouwen winnen dan moet je als leider een authentiek verhaal vertellen. Dit is in de huidige, complexe wereld één van de weinige manieren om mensen nog echt te raken, betogen Raf Stevens en Reinier Rombouts in hun nieuwe boek RAAK! Zonder vertrouwen kun je als leider onmogelijk leiden, als ondernemer moeilijk zaken doen en word je als expert niet serieus genomen.

De auteurs interviewden twintig leiders en ontdekten dat effectieve vertellers bewust of onbewust op drie niveaus communiceren om hun publiek te bereiken, te raken en in beweging te brengen.

Dat doen ze via een eenvoudig model: van ik, naar wij, naar nu. Dit noemen ze het Story-Kompas.

In hun boek laten de auteurs zien hoe het Story-Kompas werkt en hoe je dit zelf kunt inzetten.

Cover_Boek_Raak!

Bestel dit boek hier

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met je publiek.

Vertel je verhaal met een doel en durf persoonlijk te zijn, want alleen leiders die geloofwaardige verhalen vertellen zijn nog in staat om vertrouwen te creëren en mensen in beweging te brengen, betogen Stevens en Rombouts.

De factor authenticiteit ontbreekt nog te vaak in de verhalen die ze vertellen aan hun publiek stellen de auteurs.

Ralf Bodelier, journalist en Head of World’s Best News Nederland: “We moeten beginnen om eerlijk te zijn tegenover onszelf. We willen van onze bedrijven fatsoenlijke en duurzame ondernemingen maken. We storten op Giro555 om slachtoffers van hongersnoden in Somalië te helpen. We blijven nachten op om een vriend met liefdesverdriet te troosten. Maar we spreken er niet over. We vertellen er geen verhalen over. En dat zouden we wel moeten doen. Hoe we dat kunnen aanpakken, leren we in dit belangrijke boek.”

www.futurouitgevers.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie