LiveChat Service neemt Cobrowser over
28-08-2018 09:00:00 | Door: Max Vlugt | hits: 2973 | Tags:

LiveChat Service neemt het Groningse Cobrowser over. LiveChat Service beschikt over eigen chatsoftware en developers en zal naast Cobrowser een merk gaan ontwikkelen met de naam Knowler.io.

De software van Cobrowser wordt al gebruikt door klanten als Delta Lloyd, Waternet, Reaal, CZ Groep, NLE, PontMeyer en Leaseplan.

Op verzoek van een gezamenlijke klant gingen Cobrowser en het in Rotterdam gevestigde LiveChat Service in april met elkaar in gesprek over integratie van beide diensten. Beide partijen besloten snel om samen te werken. 

LiveChat Service neemt Cobrowser volledig over. De huidige werknemers van Cobrowser worden onderdeel van LiveChat Service en blijven vanuit Groningen opereren. De directie, bestaande uit Frank Leegstra en Jeroen Mahler, blijft de eerste periode gecommitteerd voor raad en advies. Alle 230 klanten blijven zodoende naadloos verzekerd van de ondersteuning die ze gewend zijn.

Nick Blom, CEO van LiveChat Service: "We zijn heel trots en blij met de overname van Cobrowser. Ook met het feit dat de directie zich nog voor een langere periode aan de start van ons gezamenlijke avontuur verbindt. De overname maakt het mogelijk om als LiveChat Service steeds meer een totaalleverancier te worden van bemanning, software en data."

Blom: "De huidige leveranciers van software zijn vooral gericht op klantenservice. Terwijl in onze visie livechat in de toekomst veel meer als aanjager van leads, sales en marketing kan fungeren. Daarom ontwikkelen we het merk Knowler.io. Dat wordt een echte SaaS-oplossing met functies die de klant zelf kan bepalen."

De technici van Cobrowser gaan ook meteen aan de slag met eerder door LiveChat Service geïntroduceerde innovaties zoals Chatbanners, ChatInMail en Retargeting by Textmining. Om de ontwikkeling te versnellen worden nieuwe developers aangenomen. De techniek maakt het bovendien mogelijk om van chatbot naadloos over te schakelen naar een medewerker.

Blom: "We ontwikkelen een hybride model, zodat standaardvragen over openingstijden automatisch kunnen worden beantwoord. Zodra de vragen ingewikkelder of specifieker worden, kan het systeem overschakelen naar chatoperators die het gesprek verder kunnen voeren. De voortschrijdende techniek maakt het ook nog mogelijk, dat de chatoperators automatisch verschillende suggesties voor antwoorden krijgen. Het uiteindelijke doel is om een platform te creëren waar alle soorten klantcontact effectief en simpel samen worden gevoegd."

www.livechatservice.nl
www.cobrowser.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie