[Luistercijfers] Andere radiostations profiteren volop van ondergang 3FM
20-09-2016 14:53:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3651 | Tags:

De opkomst van sommige radiostations is onnavolgbaar - we noemen Radio 10 - maar minstens net zo onnavolgbaar is de ondergang van andere radio stations in het algemeen en de ondergang van 3FM in het bijzonder.

Grosso mode halveerde 3FM binnen drie jaar tijd. Het schip zinkt en Gerard Ekdom sprong eraf. Een bizarre beslissing leek het maar hij ging. Naar Radio 2, dat inmiddels flink groter is dan 3FM.

Laatste nieuws is dat Giel Beelen na 12 jaar stopt met zijn ochtendshow op 3FM. Domien Verschuuren - wie? - wordt genoemd als zijn opvolger.

Wie profiteert van de ondergang van 3FM? Veel stations. Radio 538 zakte in Juli-Augustus iets terug ten opzichte van Juni-Juli maar groeide 0,9 procentpunt in marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden.

Nummer 2 ORN deed ook goede zaken en lijkt helemaal terug. 0,2 procenpunt hoger dan vorige maand en 0,9 procentpunt hoger dan een jaar geleden.

Radio 1 knalde werkelijk omhoog. Natuurlijk was het sportzomer maar dan nog: Radio 1 haalde in Juli-Augustus het hoogste marktaandeel in vele jaren tijd en is nu bijna even groot als Radio 2.

Radio 10 blijft ook aandringen en is nu bjna net zo groot als 3FM.

Werd er naast 3FM nog door andere zenders gedaald? Ja, Qmusic en Radio Veronica daalden licht maar niets zorgwekkends.
 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie