Luxaflex strijdt samen met Cordaid tegen malaria
10-02-2017 10:47:00 | Door: Marianna Beets | hits: 1814 | Tags:

Luxaflex Nederland en Cordaid werken samen in Malawi om malaria te voorkomen. Luxaflex plaatst horren tegen de malariamug in gezondheidscentra en kraamklinieken. Daarnaast levert Luxaflex Nederland financiële steun aan scholen in Malawi, zodat kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Het verschil tussen leven en dood
Malaria eist per jaar ongeveer 438.000 levens*, waarvan het merendeel kinderen. Elke minuut bezwijkt er ergens ter wereld een kind aan malaria. En dat terwijl de ziekte inmiddels te behandelen en -nog beter- te voorkomen is.

Silvia Jagtenberg, Projectcoördinator PR, Communicatie & Media Luxaflex Nederland: “Dankzij de horren worden pasgeborenen en moeders tijdens hun verblijf in de klinieken niet gestoken. Met iets ogenschijnlijk simpels als een hor kun je het verschil maken tussen leven en dood. Het doet ons een groot plezier dat wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van malaria.”

Naast horren, ook bijdrage aan scholing
Na een geslaagd project in 2015 waarin Luxaflex horren plaatste in diverse gezondheidsklinieken, zet het bedrijf de samenwerking met Cordaid voort. Behalve het voorkomen van malaria, draagt Luxaflex Nederland ook een steentje bij aan scholing. Jagtenberg: “Wat voor uitzicht heeft een kind zonder onderwijs? We hebben daarom besloten Cordaid te helpen om het onderwijs daar te verbeteren.” Voor elke Luxaflex-dealer die deelneemt aan de trainingen van Luxaflex Academy, een trainingsprogramma voor haar dealers, doneert het bedrijf een bedrag aan de scholing van de kinderen in Malawi. “Alleen al met Luxaflex Academy verwachten we dit jaar een bedrag bij elkaar te verzamelen waarmee heel veel kinderen elke dag naar school kunnen.”

* Cijfers Wereldgezondheidsorganisatie over het jaar 2015, www.who.int/malaria/media/world-malaria-report-2015/en/

www.luxaflex.nl   
www.cordaid.org

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie