MEC ontwikkelt programma rondom bierbrouwen voor Grolsch
03-10-2014 13:38:00 | Door: Ton Boom | hits: 4689 | Tags:

Op 4 oktober beleeft het nieuwe televisieprogramma Brouwersch zijn première. Hierin strijden vier mannelijke BN’ers om de titel Meesterproever bij Grolsch. Met beperkte middelen en een minimaal budget moeten zij proberen hun eigen perfecte bier te brouwen. Brouwersch bestaat uit een serie van zeven korte afleveringen en zal op zowel televisiezender Veronica, als op YouTube en Facebook van Grolsch uitgezonden worden. Brouwersch is een concept van mediabureau MEC en wordt geproduceerd door Towel Media.

De wereld van het bierbrouwen
In het programma Brouwersch worden vier jonge mannen gevolgd die de kijker meenemen in de mooie wereld van het bierbrouwen. Tijdens de afleveringen wordt het leerproces van deze mannen gecombineerd met verhalen over de kwaliteit en het vakmanschap van Grolsch. Brouwersch verschijnt als webisodes op Youtube en Facebook en wordt door televisiezender Veronica uitgezonden.

BN’ers strijden om de beste brouwkwaliteit

Het televisieprogramma kent twee teams met in totaal vier deelnemers: Simon Zijlemans (game-journalist) en JayJay Boske (sportman en presentator) strijden tegen Sol Wortelboer (presentator) en Rilan Tweets (singer-songwriter). Operazanger Ernst Daniël Smid verzorgt de voice-over. Aangezien de deelnemers kans maken om ‘Grolsch Meesterproever’ te worden, is een vakkundige jury ingeschakeld bestaande uit drie ervaren Grolsch vakmannen. Zij kennen het merk, de afkomst en het bierbrouwproces al jaren als geen ander.

Brouwersch kijken

Welk team wordt uiteindelijk bekroond tot Meesterproever? Kijk mee! Brouwersch is vanaf 4 oktober wekelijks te zien op televisiezender Veronica om 00.15 uur (nacht van zaterdag op zondag). Vanaf  6 oktober 10.00 uur is de eerste aflevering van Brouwersch via de YouTube en Facebook-kanalen van Grolsch te zien.

www.mecglobal.nl

www.veronicatv.nl

www.grolsch.nl