MEC opent Global Solutions kantoor in Amsterdam - Netflix eerste klant
14-01-2016 17:01:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 5755 | Tags:

MEC maakt vandaag de opening bekend van het dertiende Global Solutions kantoor, in Amsterdam.

Rogier Leliveld is benoemd tot Managing Director en rapporteert aan Eric Kramer, CEO van MEC Nederland. Ook wordt hij onderdeel van het MEC Nederland Management Team.

 

 

De eerste internationale klant van Global Solutions Nederland is Netflix, wiens regionale hoofdkantoor hier gevestigd is.

De lancering is bekend gemaakt door Alastair Aird, Global COO en EMEA CEO van MEC. Zijn reactie: “Een van onze 5 Global goals is ervoor te zorgen dat MEC zo ingericht is om briljant werk voor onze klanten te regelen- het bieden van perfect strategisch leiderschap, doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve producten en daardoor award-winning werk leveren. Een van onze snelst groeiende en meest innovatieve klanten is Netflix en een van onze meest innovatieve en award-winnende markt is MEC Nederland. En zoals veel van onze internationale klanten, heeft Netflix zijn regionale hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd. Daarom een ‘no-brainer’ om Global Solutions in Nederland te lanceren; het is een belangrijke ontwikkeling voor onze business.”

Alastair Aird: “Rogier is de perfecte kandidaat om deze nieuwe business te leiden, hij heeft laten zien dat hij over de eigenschappen beschikt die een internationale ‘Client Lead’ nodig heeft om onze Global doelstellingen te bereiken. Ook heeft hij sterke relaties opgebouwd binnen het MEC netwerk en wordt gerespecteerd en erkend voor alles wat hij bereikt heeft. Naast het leiden van Global Solutions Nederland en Netflix in de regio zal Rogier aan mij rapporteren en werken aan een aantal EMEA initiatieven.”

Rogier Leliveld heeft in zijn 14 jaar bij MEC over verschillende divisies en landen gewerkt. Tot recent heeft Rogier de Johnson & Johnson business geleid in 39 landen in de EMEA regio en was daarbij lid van het Global WPP team voor J&J. Momenteel is hij lid van de MEC Global Solutions UK Board.

Hiervoor was Rogier verantwoordelijk voor het Visa Europa en Blackrock account bij MEC van 2009-2012 waarbij hij verantwoordelijk was voor 19 landen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het management van Visa’s Londen 2012 Olympische sponsoring. Daarvoor was Rogier 2 jaar Strategisch Planning Director voor Canon Europe, werkend voor 20 landen.

Van 2001 tot 2007, heeft Rogier als MEC’s Head of Analytics & Insight en Strategy Director in Amsterdam gewerkt, waar hij voornamelijk verantwoordelijk was voor branded content strategieën en creatie.

www.mecglobal.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie