Mae Engelgeer wint Eigen Huis & Interieur Pin 2017
22-09-2017 11:45:48 | Door: Marianna Beets | hits: 14914 | Tags:

In navolging van Marcel Wanders, Hella Jongerius, Studio Job en Edward van Vliet is textielontwerper Mae Engelgeer de winnaar van de EH&I Pin. De designprijs (voorheen de Woonbeurs Pin) wordt sinds 1994 uitgereikt aan Nederlandse ontwerpers, fabrikanten of organisaties die een exceptionele bijdrage hebben geleverd aan het Dutch design. De uitreiking van de felbegeerde EH&I Pin vindt plaats op vrijdag 6 oktober tijdens het 25-jarig jubileumfeest van de vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam.

Juryproces

In het Conservatorium hotel in Amsterdam had de jury haar handen vol aan de longlist met zestien genomineerden. Tot het laatste moment discussieerden José Molenaar, adjunct-hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur, Ingrid van Schooten, manager vt wonen&design beurs, Stephan van der Horst, mede-eigenaar Co van der Horst, Jos Pelders, mede-eigenaar Febrik en winnaar van de EH&I Pin 2016, Dick Spierenburg, architect-ontwerper en winnaar van de EH&I Pin d’Honneur, over twee kanshebbers. Uiteindelijk sleepte Engelgeer als 24ste winnaar de prijs in de wacht.

Stephan van der Horst: "Mae stopt bewonderenswaardig veel energie in haar ontwerpen en in de presentatie ervan. Zij combineert op een unieke manier oude ambachtelijke technieken met een hedendaags productieproces."

Kenmerkend voor de textielontwerpen van Mae Engelgeer is haar geraffineerde, eigentijdse kleurgebruik, vindt de jury van de EH&I Pin. Haar plaids, karpetten, kussens en keuken-, bed- en badlinnen zijn het resultaat van de dialoog tussen materiaal, binding en techniek aan de ene kant en patronen en dessins aan de andere kant. Minimalisme op een speelse manier.

Traditiegetrouw is de EH&I Pin ontworpen door de winnaar van het jaar ervoor, in dit geval stoffenfabrikant Febrik uit Tilburg.

www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie