MailDB, KVGO en Spotta gaan in hoger beroep tegen uitspraak JAIJA-sticker
30-11-2017 10:22:05 | Door: Max Vlugt | hits: 2245 | Tags:

De partners, Brancheorganisatie MailDB, KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) en reclameverspreider Spotta, gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank over de invoering van de JAIJA-sticker door de Gemeente Amsterdam per 1 januari 2018. Op 22 november 2017 oordeelde de rechtbank dat de Gemeente Amsterdam deze, van het landelijke systeem afwijkende sticker mag invoeren.

MailDB, KVGO en Spotta zijn van mening dat een juridische basis hiervoor ontbreekt en dat de belangen van de sector niet of in ieder geval onvoldoende zijn betrokken in de besluitvorming. De invoering van de JAIJA-sticker is tevens onzorgvuldig voorbereid, mede omdat de inbreng van belanghebbenden is genegeerd of te laat is gevraagd. Hieraan is de rechtbank ten onrechte voorbij gegaan. De partners vinden verder de uitspraak van de rechtbank onvoldoende overtuigend gemotiveerd. Zolang het hoger beroep loopt staat de rechtmatigheid van de invoering van de JAIJA-sticker niet vast. Pas na een uitspraak in hoger beroep wordt duidelijk of gemeenten bevoegd zijn om zelfstandig tot invoering van de JAIJA-sticker over te gaan en zo ja onder welke voorwaarden.

Ondertussen werken de partners, onder voorbehoud van de uitkomst van het hoger beroep, bij wijze van pilot aan de uitrol van het systeem zoals de gemeente Amsterdam dat voorstaat. MailDB is in dat licht gestart met de campagne ZETJEBRIEVENBUSOPGROEN om Amsterdammers te voorzien van een JA-sticker. Hiermee kunnen zij aangeven dat zij ongeadresseerde folders willen (blijven) ontvangen. Veel retailers hebben inmiddels displays met JA-stickers en posters in hun winkels geplaatst en de sticker is meegestuurd met de huis-aan-huis verspreiding van het folderpakket.

www.zetjebrievenbusopgroen.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie