Marley Spoon introduceert de maaltijdbox zonder doos
14-02-2017 11:07:00 | Door: Arjen Westra | hits: 3101 | Tags:

Een maaltijdbox zonder doos? Kan dat? Ja dus: ingrediënten-met-recepten-leverancier Marley Spoon stapt vanaf 15 februari over op herbruikbare koelboxen voor de levering van ingrediënten op weekavonden in Nederland. Dat is een mon vol. De koelbox werd in samenwerking met PostNL Paketten ontwikkeld en levert naar verwachting een besparing op van 7000 kilo papier in een jaar.

Momenteel gebruikt Marley Spoon alleen FSC-gecertificeerde kartonnen dozen van tenminste 60 procent gerecycled materiaal. DePostNL-koelboxen worden 300-500 keer gebruikt. Met de nieuwe box wil Marley Spoon zo'n 1610 bomen per jaar besparen.

De herbruikbare koelbox is ontworpen door PostNL en voorzien van duurzame koelelementen die de ingrediënten tijdens transport vers houden. Bij aflevering ontvangt de klant de zakken met ingrediënten en de receptkaarten terwijl de herbruikbare box en koelelementen teruggaan naar het magazijn. 

De introductie van de herbruikbare doos past in de missie van Marley Spoon om de wereldwijde voedselverspilling in te perken. Dit doet het bedrijf ondermeer door verse ingrediënten zoveel mogelijk direct van de producent tot aan de voordeur van klanten te brengen. De ingrediënten worden vergezeld van door chef-koks-ontwikkelde recepten.

Louisa Denison, duurzaamheidsonderzoeker bij Marley Spoon: “We zien Marley Spoon's product als een gemakkelijke en effectieve manier voor klanten om hun milieuvoetafdruk te verkleinen als het gaat om kopen en bereiden van eten. Deze nieuwe samenwerking met PostNL is een spannende nieuwe ontwikkeling in ons voortdurende streven naar vermindering van verpakkingsafval en we hopen zo snel mogelijk wereldwijd vergelijkbare oplossingen uit te rollen.”

Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur PostNL Pakketten: “We zijn verheugd dat we dankzij onze gezamenlijke inspanning met Marley Spoon niet alleen het gemak kunnen bieden van dagelijkse leveringen maar tegelijkertijd kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de online foodmarkt.”

www.marleyspoon.nl
www.postnl.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie