Martijn Bennis en Marcel van Lingen volgen Guido van Nispen op bij ANP
02-04-2017 20:25:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2760 | Tags:

Met het ANP in rustig vaarwater gebracht door directie, commissarissen en aandeelhouder kan de volgende fase worden gestart door onder nieuwe leiding een verdere groeistrategie vorm te geven. Algemeen Directeur van het ANP, Guido van Nispen vertrekt per 1 juli. Hij draagt nu al zijn statutaire taken over aan de nieuw gevormde directie bestaande uit zakelijk directeur Martijn Bennis en mediadirecteur Marcel van Lingen - huidig hoofdredacteur van het ANP. In combinatie hiermee legt de Raad
van Commissarissen haar taken neer om de aandeelhouder de ruimte te geven direct met de directie samen te werken en desgewenst een aangepast besturingsmodel in te voeren.

Na 7 jaar in verschillende functies (RvC, CFO, CEO) werkzaam te zijn geweest, vindt Van Nispen het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij heeft de afgelopen jaren het ANP verder helpen professionaliseren en moderniseren. Guido van Nispen: "Samen met een enthousiast managementteam, medewerkers en partners en gesteund door de betrokken Raad van Commissarissen en aandeelhouder, hebben we de afgelopen jaren van het ANP hét breed gewaardeerde keurmerk van feitelijk nieuws gemaakt. Daar ben ik erg trots op en dat ambacht wordt met de dag belangrijker. Nu het ANP in rustig vaarwater is gekomen, met name doordat de contracten met mediabedrijven zijn heronderhandeld en vastgelegd voor meerdere jaren, is mijn klus klaar en komt een volgende fase in de ontwikkeling van het ANP. Een goed en gepast moment om het stokje over dragen. Ik dank alle medewerkers en partners voor de geweldige samenwerking en wens het ANP alle goeds voor de toekomst."

Rijkman Groenink, Voorzitter Raad van Commissarissen van het ANP: "Wij respecteren de beslissing van Guido, met wie we de afgelopen jaren een bijzonder goede samenwerking mochten hebben. We danken hem zeer voor de belangrijke stappen die hij met het ANP in die jaren heeft gezet. Op feiten gebaseerde nieuwsvoorziening is nog nooit zo belangrijk geweest als juist nu. En dat staat als een huis. In een nog steeds uitdagende, consoliderende nieuwsmarkt is Van Nispen erin geslaagd een stevig financieel fundament onder het ANP te leggen. De uitdaging voor de komende jaren is om het journalistieke vakmanschap en de nieuwsvoorziening en -monitoring door het ANP nog breder in te zetten. We wensen Guido van Nispen heel veel succes en werkplezier
in het vervolg van zijn carrière."

Groenink zal als financieel adviseur zijn kennis en ervaring ter beschikking blijven stellen aan de aandeelhouder en het ANP.

Yoeri Albrecht, Voorzitter Bestuur Vereniging Veronica als directie V-Ventures: "De aandeelhouder V-Ventures heeft gekozen voor een tweekoppige directie waarbij de heer Van Lingen kennis van de markt en jarenlange ervaring als hoofdredacteur ANP inbrengt en de heer Bennis journalistieke ervaring en kennis van nieuw ondernemerschap binnenbrengt. Met deze twee directeuren, beiden statutair benoemd, hebben we een prima combinatie om de stevige basis van de onderneming verder uit te bouwen."

Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijk honderdduizenden nieuwsberichten, foto's, radiobulletins en video's. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snelgroeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, content-creatie en andere services.

www.anp.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie