McDonald’s en TBWA NEBOKO: burgerintroductie met street art van Bushwick Collective
14-03-2017 08:13:00 | Door: Arjen Westra | hits: 4165 | Tags:

McDonald’s introduceert haar nieuwe tijdelijke burger: de New York Bagel Supreme met een street art gallery die door heel Nederland te zien is.

Afgelopen week zijn de street-artartiesten Sipros, Poem, Giz & Ghost, Strider en Such van het New Yorkse Bushwick Collective in opdracht van de bedenkers van de campagne, TBWA NEBOKO, hard bezig geweest met het live op locatie spuiten van kunstwerken met als thema de New York Bagel Supreme.

In totaal vormen nu tien imposante kunstwerken tot 26 maart een bijzondere street art gallery door heel Nederland, waarvan de grootste van maar liefst 178 vierkante meter in hartje Rotterdam te zien is.

De nationale gallery is onderdeel van een campagne van McDonald’s waarin de New York Bagel Supreme wordt geïntroduceerd.

Joe Ficalora, oprichter van het New Yorkse Bushwick Collective: “De artiesten hebben met ontzettend veel enthousiasme en passie gewerkt aan de kunstwerken en dat is terug te zien. Binnen de gehele gallery zie je echt de unieke stijlen en creaties terugkomen van de verschillende artiesten en dat maakt het geheel zeer bijzonder en kleurrijk. We vinden het gaaf dat we onze stijl nu ook in Nederland mogen etaleren. We hopen natuurlijk dat iedereen er van geniet!”

De artiesten van het Bushwick Collective kregen de opdracht ieder twee unieke kunstwerken te maken binnen het thema van de New York Bagel Supreme.

Vijf van de werken zijn in Nederland live op locatie door de artiesten gemaakt, van schets tot final art, en dat in soms barre weersomstandigheden tientallen meters boven de grond.

De andere vijf zijn eerder gemaakt in hun hometown New York en nu hier te zien op masten langs de snelweg.

De kunstwerken die zijn gespoten in New York, zijn te zien bij Schiphol (Knooppunt De Hoek 2 A4/A5), in Groningen (Knooppunt Europaplein A7/N46), Den Haag (Knooppunt Ypenburg III A4/A13), Amsterdam (Knooppunt Amstel I A2/A10) en Zwolle (Knooppunt Hattemerbroek A28/A50). De werken die live zijn gespoten door de street artists, zijn te volgen in Rotterdam (Kruiskade 55), Susteren (Holtum – Noordweg), Utrecht (knooppunt Everdingen A2), Arnhem (knooppunt Velperbroek A12) en Den Bosch (Steenweg 20 Waardenburg).

www.mcdonalds.nl
www.tbwa.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie