Media starten inzamelactie onder de noemer Media voor Zorg
25-03-2020 16:32:00 | Door: David de Jong | hits: 5934 | Tags:

Onder de noemer Media voor Zorg is een aantal producers, regisseurs, redacteuren en tv-producenten een collectief gestart om het Rode Kruis te helpen bij het inzamelen van medische beschermingsmiddelen. Bekende Nederlanders als YouTuber Kalvijn, presentatrice Shelly Sterk, cabaretier/presentator Klaas van der Eerden, presentator Viktor Brand, radio-dj Marieke Elsinga en cabaretière Claudia de Breij steunen het initiatief en hebben een oproep online geplaatst.

Door het coronavirus is er een drastisch tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen, zoals mondkapjes, handschoenen, veiligheidsbrillen en desinfecterende gel. Initiatiefnemer Tim van Gils, die als freelance regisseur door de huidige situatie ineens meer tijd had, besloot om aan deze noodkreet gehoor te geven. Samen met collega’s Erik van der Hoff (voorheen producent BlazHoffski, presentator, zanger) en Pieter Cerutti (uitvoerend producent tv) start hij het initiatief Media voor Zorg. Binnen een paar dagen is het initiatief uitgegroeid tot een groep van meer dan viifhonderd regisseurs, producers, redacteuren, koeriers, runners, cameramensen en editors die met hun vrijgekomen tijd de acties in de zorg gaan ondersteunen op het gebied van pr, research en logistiek. 

Tim van Gils, regisseur: "In deze bizarre tijd zitten veel mensen thuis met een knagend gevoel. Je wilt graag iets doen om de crisis het hoofd te bieden en je nuttig maken, maar je weet niet zo goed wat. Toen een familielid in de zorg mij vroeg of ik kon helpen om media-aandacht te krijgen voor de ernstige tekorten aan medische beschermingsmiddelen twijfelde ik geen moment."

Erik van der Hoff, producent en presentator: "In deze onzekere tijden word je toch blij en hoopvol van die honderden mensen die klaar staan om te helpen. Het is echt bijzonder. Presentatoren, producers, redacteuren en regisseurs, iedereen wil iets doen. Facilitaire bedrijven die normaal camera’s en crew leveren rijden nu door het land om al die noodzakelijke spullen zoals mondkapjes op te halen."

Media voor Zorg ondersteunt het Rode Kruis bij het verzamelen van medische beschermingsmiddelen voor de zorg met de campagne #inleveren. Het collectief genereert zoveel mogelijk pr, maar helpt ook en vooral in praktische zin, door middel van een 30-koppig belteam dat stad en land afbelt voor middelen en een netwerk aan koeriers die op pad gaan om de gevonden beschermingsmiddelen overal op te halen en bij het Rode Kruis af te leveren. Vanuit daar verspreidt de overheid de middelen onder de zorginstellingen.

www.mediavoorzorg.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie