[Vacatures] MediaCom zoekt senior AV-planner
31-05-2018 13:47:00 | Door: | hits: 5263 | Tags:

MediaCom is per direct op zoek naar een


Senior AV-planner


MediaCom verzorgt de marketingcommunicatiestrategie, -planning, -inkoop en - onderzoeken voor uiteenlopende adverteerders, waaronder PON, Danone, GSK, UPI, Sony, AKZO Nobel en H&M. MediaCom bestaat uit circa 85 collega’s en is onderdeel van de grootste groep van communicatieadviesbureaus ter wereld; WPP.

Bij MediaCom geloven wij dat alle communicatie met elkaar verbonden is, systeemdenken noemen we dat. Wij streven naar het optimaliseren van het gehele communicatiesysteem van een merk, niet de afzonderlijke componenten.

Functie

Als Senior AV Planner werk je nauw samen met de (Group) AV Planning Director, andere AV Planners en de Communications Director. Je bent verantwoordelijk voor een aantal middelgrote klanten van MediaCom. Ook het mede opleiden van de AV planner behoort tot je doelen. 

- Ontwikkelen van AV plannen met een optimale performance, inclusief onderbouwing aan de klant en verdere follow up geven aan de vervolgstappen (presentaties, optimalisaties, procuraties).
- Aansluiting houden met de overige planners en directors in het klantenteam teneinde geïntegreerde communicatieplannen tot stand te brengen.
- Analyse van auditresultaten en indien gewenst bij presentatie hiervan samen met de AV Buying Manager MediaCom vertegenwoordigen.
- Bewaking en implementatie van aanbevelingen die vanuit evaluaties komen (audits, tracking, savings, enz.).
- Ondersteuning van AV Planning Director bij alle voorkomende werkzaamheden.
- Op eigen klanten verantwoordelijkheid nemen door actief klantcontact te hebben, pro activiteit te tonen en hiermee te komen tot optimale klanttevredenheid.
- Zelfstandig kunnen onderhandelen met exploitanten en behartigen van concern contractcommitments in nauwe samenwerking met GroupM Trading waarbij klant specifieke wensen centraal staan.
- Informeren van de AV Buying afdeling welke de inkoop, optimalisatie en evaluatie van de campagnes verzorgt.
- Bijhouden van contractueel overeengekomen afspraken en de daarbij horende forecast op AV gebied als ook de voor de klant geldende mediakalenders (jaarplanning).
- Actief betrekken (op projectmatig en commercieel vlak) van MediaCom Beyond Advertising (MBA) en GroupM Entertainment inzake non spot gerelateerde projecten.
- Bijhouden van actuele media informatie en aanbiedingen en daarbij pro actief kijken naar mogelijkheden binnen het klantenpakket en informeren van het klantenteam en de klant.
- Ontwikkelen van visie op het gebied van AV. 

Profiel

- Minimaal hbodenk –en werkniveau, met 4-7 jaar ervaring op het gebied van AV-planning.
- Inhoudelijke kennis van AV-plannings- en inkooptools.
- Goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift.
- Goede kennis van Excel, PowerPoint en Word.
- Proactief en ondernemend.
- Klant- en resultaatgericht.
- Teamplayer.
- Stevige persoonlijkheid en in staat om te overtuigen.
- Gestructureerd en doelgericht werken.
- Het kunnen delegeren van werkzaamheden.
- Analytisch en cijfermatig inzicht.
- Onderhandelingsvaardigheden op senior niveau.

MediaCom biedt

- Een schitterend klantportfolio met enkele van de grootste klanten ter wereld.
- Open communicatie en een goede werksfeer.
- Groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP);
- We werken met betrokken en enthousiaste collega's en met de beste onderzoeksbureaus, business partners, creatieve bureaus en uitgevers in de markt.
- Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Een mooi kantoor in Amsterdam-Zuid.

MediaCom is partner van GroupM

GroupM is wereldwijd de nummer één investeringsgroep op het gebied van media. We vinden en creëren altijd het juiste publiek voor onze klanten, dat we zo effectief en efficiënt mogelijk verbinden aan het merk. Bovendien hebben we alle middelen in huis om de gewenste marketinguitkomsten te behalen. Om dit te realiseren werkt GroupM samen met de mediabureaus Wavemaker, Mindshare en MediaCom. Tot onze klanten behoren Netflix, Vodafone, Unilever, Volvo en FrieslandCampina. 

Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.mediacom.com 
www.groupm.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie