MediaMarkt introduceert Innovatie Lab
21-04-2017 11:42:59 | Door: Max Vlugt | hits: 4151 | Tags:

MediaMarkt introduceert het Innovatie Lab, een nieuw, vast onderdeel van de nieuwe winkelopzet. Het Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende startups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten kunnen zo op heel directe wijze kennis maken met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek.

Het eerste Innovatie Lab is te bewonderen in de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven Centrum, die op 26 april zijn deuren opent.

In verschillende paviljoenen staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. Het MediaMarkt Innovatie Lab is daarmee hét innovatiepodium in de retail.

De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende thema’s, overeenkomend met de paviljoenen in de winkel, te weten ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’. In de maand mei staan onder meer een virtual reality hand controller, een slimme deken en voetzolen met sensoren speciaal voor hardlopers in de spotlights.

Direct feedback

Het Innovatie Lab kan rekenen op veel belangstelling van startups en de begeleidende accelerators.

Jeroen Hol, Innovation Manager bij MediaMarkt Nederland: "Innovatie is enerzijds onberekenbaar en anderzijds een perceptie. Daarmee is het lab de uitgelezen mogelijkheid om producten te toetsen en te laten ervaren door de honderdduizenden consumenten die maandelijks MediaMarkt bezoeken."

De interactieve presentaties geven het winkelend publiek de mogelijkheid om direct feedback te geven en om te bepalen of een product toegevoegde waarde heeft.

Hol: "Dit maakt het voor de startup-ondernemers makkelijker om cruciale keuzes te maken in elke fase, van het ontwerpproces tot aan de distributie. Denk aan simpele dingen als de meest populaire kleur, specifieke toepassingen en de prijs."

Daar waar mogelijk biedt het Innovatie Lab consumenten een kijkje in de wondere wereld van accelerators, startup communities, universiteiten en industrieën.

Hol: "We nodigen de ondernemers ook uit om hun producten te pitchen voor het publiek. Dat levert nuttige informatie op. Slaat het product aan? Zijn er nog aanpassingen nodig? Voor onze klanten is het natuurlijk ontzettend leuk om een eerste blik in de toekomst te krijgen."

www.mediamarkt.nl/innovatie-lab

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie