Mediahuis benoemt nieuwe raad van commissarissen NRC
26-02-2015 14:05:00 | Door: Ton Boom | hits: 4221 | Tags:

Door Jeroen Mirck - MarketingTribune | Media. Mediahuis heeft zijn overname van NRC Media nader gestalte gegeven door een nieuwe Raad van Commissarissen te benoemen. De nieuwe raad bestaat uit vijf personen, met als president-commissaris Aad Stoop, advocaat bij Bergh Stoop & Sanders. Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University, wordt de werknemerscommissaris. De overige drie commissarissen, Gert Ysebaert, Paul Verwilt en Caspar van Rhijn, zijn allen werkzaam bij Mediahuis.

Naar aanleiding van de acquisitie van NRC Media Holding door Mediahuis Nederland op 9 februari 2015, is vandaag de nieuwe Raad van Commissarissen samengesteld. Wat opvalt is dat Jerry Hoff, de zwaar bevochten keuze van de NRC-ondernemingsraad, niet terugkeert in de nieuwe RvC. Zijn rol zou volgens betrokkenen vooral met de overname te maken hebben gehad. Nu die is afgerond, zou zijn taak erop zitten.

De nieuwe RvC staat onder leiding van Aad Stoop. Hij is advocaat bij Bergh Stoop & Sanders Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Sinds 2005 is hij bestuurslid bij SDM, een functie die hij neerlegt vanwege zijn aanstelling als president-commissaris in de RvC van NRC. Stoop heeft veel contacten met partijen in het medialandschap, zowel in Nederland als internationaal. Sinds 2012 is hij voorzitter van de European Press Prize, die opgericht werd door SDM, Vereniging Veronica, The Guardian Trust, Reuters Trust, JP Politiken Foundation en The Media Development Investment Fund.

Professor Dr. Mijntje Lückerath-Rovers (werknemerscommissaris) is hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University/TiasNimbas. Sinds 2007 verricht zij onderzoek rond corporate governance en meer specifiek de rol van de RvC in relatie tot de Raad van Bestuur en relevante stakeholders. Lückerath-Rovers is commissaris bij Achmea en bij de beleggingsfondsen en het groenfonds van de ASN Bank. Verder is zij lid van de Raad van Toezichthouders van KNGF Geleidehonden, lid van de Commissie Publiek Belang van EY Accountants LLP en bestuurslid van de Betaalvereniging Nederland.

De overige drie commissarissen werken voor Mediahuis. Paul Verwilt is COO bij Mediahuis en bekleedde voorheen diezelfde functie bij Concentra. Caspar van Rhijn is directeur Digitale Nieuwsmedia bij Mediahuis en was hiervoor Directeur Innovatie bij Corelio. Gert Ysebaert, sinds 2013 CEO bij Mediahuis en voorheen uitgever Vlaamse Media bij Corelio. Mediabedrijven Corelio en Concentra hebben in 2013 joint venture Mediahuis opgericht. Corelio nam 62% van de aandelen, Concentra de resterende 38%.

www.nrc.nl

www.mediahuis.be

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie