Megakunstwerk op voormalig hogeschool gebouw Wibautstraat
14-02-2017 12:29:22 | Door: Arjen Westra | hits: 2383 | Tags:

Paulien Oltheten is winnaar van de door de projectontwikkelaar Boelens de Guyter uitgeschreven wedstrijd om een kunstwerk te ontwerpen dat de verbouwing van de voormalige hogeschool aan de Wibautstraat aan het oog moet onttrekken. Haar 898 vierkante meter giant poster zal het gebouw bedekken dat op dit moment wordt herontwikkeld en gemoderniseerd.

Het projectontwikkelingsbureau Boelens de Guyter dat de verbouwing uitvoert, had in 2016 een aantal alumni van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam uitgenodigd om met creatieve ideeën te komen voor het ontwerpen van een giant poster.

Het commentaar van de jury op het ontwerp van Paulien Oltheten waarin foto's centaal staan: “De eenvoud en intimiteit van de beelden staan in scherp contrast met de visuele chaos van de stad en de drukte van de Wibautstraat, maar ze zijn verre van saai.”
 De jury, bestond uit Eberhard van der Laan, burgemeester, Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, Beatrix Ruf, directeur van het Stedelijk Museum en Adriana Gonzalez Hulshof, directeur van Amsterdam Art.

Paulien Oltheten vindt het geweldig om een doek van dergelijk formaat voor haar kunst te kunnen gebruiken: “De openbare ruimte is een zeer belangrijke en rijke inspiratiebron voor mij en mijn werk. Dit uitzonderlijke project geeft me de kans om onze inspirerende, natuurlijke omgeving ook als expositieruimte te gebruiken – het biedt een plek voor kunst die voorbijgaat aan museummuren, waardoor kunst rechtstreeks naar de mensen wordt gebracht.”

Ernst Vos, CCO van blowUP media: “Pauliens kunstwerk ziet er echt fantastisch uit op onze Giant Poster, we voelen ons vereerd om deel uit te maken van dit betekenisvolle project. Als mediabedrijf in de buitenreclamebranche (OOH) is de openbare ruimte en hoe die door ons werk wordt beïnvloed, heel belangrijk voor ons. Het tonen van krachtige beelden op straat is ons dagelijks werk  Kunst naar de straat en de mensen brengen, is iets dat ons na aan het hart ligt.”

www.blowup-media.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie