Metro lanceert nieuwe metronieuws.nl
11-12-2017 14:42:00 | Door: | hits: 7069 | Tags:

Na de lancering van de app en de vernieuwde krant, heeft Metro nu ook een gloednieuwe website. De nieuwe site metronieuws.nl is in lijn gebracht met de andere kanalen van Metro. Dat betekent dat metronieuws.nl onder andere een andere uitstraling heeft gekregen, een menubalk met channels, ook in te zetten voor thema's en branded content, en de mogelijkheid om te reageren op artikelen via emoji's.

Net als de app is de site samen met Metrolezers ontwikkeld; zij konden de afgelopen periode al feedback geven op de bètaversie. De ontvangen feedback is ook verwerkt in de campagne-uiting. Metro rondt met de vernieuwde website de transitie naar een crossmediaal platform in 2017 af. 

Metro bereikt dagelijks ruim één miljoen krantenlezers. Daarnaast breidt het platform zich digitaal uit naar vier miljoen unieke bezoekers per maand op metronieuws.nl, 550.000 volgers op de socialmediakanalen en inmiddels 900.000 pageviews per maand in de app. Op dit platform weet Metro een jonge doelgroep te bereiken én te activeren.

De crossmediale aanpak vertaalt zich in een derde positie qua merkbereik (5,2 mln) van dagbladmerken in Nederland. Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek naar mediabereik van het NOM, waarbij het papieren en digitale bereik is gecombineerd. Door constante interactie met de doelgroep is Metro bovendien uitgegroeid tot een van de meest belangrijke social nieuwsmerk in de leeftijdscategorie van twintig tot 49 jaar. In korte tijd bereikte Metro in de Social Media Ranking van november van Storyclash de zesde plek van Nederlandse mediamerken.

www.metronieuws.nl
www.nommedia.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie