Miljard views op YouTubekanaal Top Notch
06-04-2017 09:38:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2204 | Tags:

Er is voor de miljardste keer een video bekeken op het YouTubekanaal van Top Notch. Hiermee is dit het eerste Nederlandstalige muziekkanaal met een miljard views en het zesde Nederlandse YouTubekanaal ooit dat zoveel views behaalt. Inmiddels is het kanaal elke dag goed voor zo’n twee miljoen weergaven.

Top Notch is de afgelopen jaren samenwerkingen aangegegaan met diverse andere YouTubekanalen die passen binnen het eigen DNA. Denk hierbij aan inhoudelijke en creatieve samenwerkingen met Teske, Supergaande, Défano Holwijn & HASHTAGDIEBOYS, Vonnekebonneke, Youstoub, Teemong, Joardy Film, Ismail Ilgun en Eenhoornjoost.

Top 5 best bekeken video’s:


De feiten op een rij

  • Het kanaal is goed voor ruim 2 miljard bekeken minuten video.
  • Vier miljoen duimpjes omhoog zijn er in de afgelopen jaren gegeven.
  • Na Nederland (84%) komen de meeste views uit België (9%) en Suriname (2%).
  • De man-vrouwverdeling is in de loop der jaren bijna gelijk geworden.
  • De grootste groep op het kanaal is 18–24 jaar (37%) gevolgd door 25–34 jaar (35%).


Op het Top Notch-kanaal zijn niet alleen muziekvideo’s te vinden, maar ook sessies, interviews, mini-documentaires en achtergronden. Er worden educatieve video’s gedeeld en video’s rond de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen, het WK Dammen, een talkshow en making off’s van buitenlandse avonturen met SBMG, Lil Kleine en Ronnie Flex.

Op weg naar de twee miljard views is het einde van de groei op YouTube nog niet in zicht. De gemiddelde kijktijd stijgt nog altijd, het aantal abonnees groeit exponentieel en een leuk detail is dat het aandeel meisjes en vrouwen aan een opmars bezig is. Naar verwachting zal begin 2018 de miljoenste abonnee van het Top Notch YouTubekanaal worden verwelkomd. 

www.top-notch.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie