Milka lanceert lokale tv-commercial
09-10-2015 14:25:00 | Door: Ton Boom | hits: 5307 | Tags:

Content Partnerships, onderdeel van Dentsu Aegis Network, ontwikkelde samen met Milka haar eerste lokale tv-commercial om de geïntegreerde campagne Het laatste stukje te laden. Om deze nieuwe activatie aan te jagen, ontwikkelde Content Partnerships naast een aantal online video’s ook een tv-commercial. Deze commercial heeft als doel de doelgroep te inspireren tot het delen van het laatste stukje Milka.

Het laatste stukje

Vorig jaar haalde Milka het laatste stukje uit hun Milka reep. Men kon dit laatste stukje vervolgens opsturen naar een dierbare. En wat gebeurde er? Maar liefst 70% van de Nederlanders stuurde het laatste stukje naar zichzelf. Nederland was daardoor het minst tedere land van de zes Europese landen die deelnamen aan de campagne. In Duitsland stuurde slechts 16% het laatste stukje naar zichzelf. Milka gelooft echter dat Nederlanders liefdevoller zijn dan vorig jaar uit de resultaten bleek. Met deze lokale campagne geeft Milka Nederland dit jaar een nieuwe kans om dit te bewijzen.

Sequential storytelling

Door middel van sequential storytelling wordt het complete verhaal opgebouwd in drie online video’s. Zo word er een relatie met de klant opgebouwd door alle fasen van het aankoopproces heen. In elke fase vertelt Milka een andere boodschap al naar gelang waaraan de consument behoefte heeft.

Er is bewust gekozen om in de commercial met echte mensen te werken. Het draait hier namelijk om echte verhalen en emoties. De mensen in de commercial zijn een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Het is een positieve campagne die ons doet glimlachen maar ook nadenken: aan wie zou ik dat laatste stukje Milka geven?

Credits:

Verantwoordelijk bij Milka: Bas Kuijs / Caroline Muller | Bureau: DAN Content Partnerships  | Creatief concept: Christepher Römer / Dennis Nieuwendijk | Online mediabureau:  iProspect: Mark Rijsdijk | Mediabureau: Carat | Productiemaatschappij: Dare Creative | Regisseur: Nina Aaldering

www.hetlaatstestukje.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie