Mindshare koppelt SEA aan televisie-inzet in ING-campagne Voorop Lopen
27-07-2015 12:08:00 | Door: | hits: 4158 | Tags:

Afgelopen maand introduceerde ING haar nieuwe campagne: Voorop Lopen. In deze campagne laat ING zien welke nieuwe technieken zijn toegepast om haar klanten maximaal van dienst te kunnen zijn. Mediabureau Mindshare heeft ook diverse nieuwe technieken gebruikt om de media-inzet voor deze campagne zo innovatief en adaptive mogelijk te maken. Naast het gebruik van RTL XL Connect heeft Mindshare de SEA inzet voor de ING Voorop Lopen campagne middels AdWords Scripting gekoppeld aan het uitzendschema van de televisiereclame. Hiermee is maximaal gebruik gemaakt van het momentum dat gecreëerd werd door televisie. En niet zonder succes. Door deze koppeling tussen online en offline media is een stijging van 25% in het aantal klikken gerealiseerd.

Door bodverhogingen én advertentieplanning in te zetten op basis van het uitzendschema is het mogelijk om binnen de betaalde zoekresultaten met relevante onderwerpen aanwezig te zijn op de juiste momenten.

Marco Gamers, Search Manager bij Mindshare: “Door op deze adaptive wijze push en pull marketing aan elkaar te koppelen kunnen we een brug slaan tussen on- en offline media, voor een optimaal merkresultaat.” 

Louise Meijer, Manager Marketing Communicatie bij ING: “Vanuit het thema innovatie past deze innovatieve media-inzet goed bij de campagne. We zijn altijd opzoek naar nieuwe effectieve media-oplossingen. We zien al langer het verband tussen het uitzenden van de TV-commercial en het online zoekgedrag van consumenten naar het merk ING. Door middel van AdWords Scripting kunnen we nu automatisch het uitzendschema inladen en specifiek targetten op deze momenten en dat blijkt effectief.” 

www.mindshare.nl
www.ing.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie