Moonlight winnaar Warsteiner Publieksprijs IFFR 2017
03-02-2017 21:58:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3018 | Tags:

Warsteiner reikt tijdens International Film Festival Rotterdam voor de tweede keer de Warsteiner Publieksprijs uit. Dit jaar is de winnaar Moonlight van Barry Jenkins. Naast de harten van het internationale publiek van het geliefde filmfestival heeft de regisseur ook een geldprijs van 10.000 euro gewonnen.

Moonlight is zowel een hartverscheurend als hartverwarmend verhaal over het opgroeien van een zwarte jongen tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar overal op de loer ligt. Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder, terwijl hij gaandeweg zijn seksuele identiteit verkent. In een kleurrijke, warme en zinderende stijl voert deze biopic ons mee naar de in stilte geborgen gevoelens van deze eenzame outsider.

Het IFFR publiek maakt aan het eind van iedere voorstelling hun waardering voor de film kenbaar door gebruik van de welbekende scheurkaarten. Iedere bezoeker stemt en de meeste stemmen zijn dit jaar verzameld door filmmaker Barry Jenkins. Hij/zij wint met de Warsteiner Publieksprijs een geldbedrag van 10.000 euro om te investeren in een nieuwe film of project.

IFFR X Warsteiner

Warsteiner en IFFR werken sinds 2015 samen, waarbij de merken ieder jaar een bijzondere invulling geven aan hun partnerschap. Dit jaar bestaat de samenwerking uit de Warsteiner Publieksprijs, het faciliteren van de horeca, een Limited Edition ‘Welcome to Planet IFFR’ Warsteiner-fles, de IFFR Closing Party by Warsteiner op zaterdag 4 februari en een speciale virtual reality bar tijdens de feestavond ‘Dance, Dance, Dance’ en de Closing Night. Voor informatie over de line-up tijdens de Closing Party kijk op de Facebook pagina van het event.

Al vier decennia koestert, ontwikkelt en presenteert IFFR vol trots de auteurscinema, door filmmakers te helpen een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het festival staat internationaal bekend om haar eigenzinnige en innovatieve programmering, met in het bijzonder aandacht voor talentvolle beginnende filmmakers. Films van een hoge kwaliteit uit de hele wereld worden in Rotterdam gepresenteerd aan een groot internationaal publiek, met als doel te inspireren en blikken te verbreden.

IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – de 46ste editie vindt dit jaar plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows en debatten is Rotterdam twaalf dagen lang een spannende, mondiale filmhoofdstad

Warsteiner

In het dorpje Warstein, in het natuurrijke Sauerland, wordt sinds 1753 WARSTEINER gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot (1516) in één van de modernste brouwerijen van Europa. Vanuit de familiebrouwerij, die sinds 9 generaties eigendom is van de familie Cramer, worden de bieren van WARSTEINER naar inmiddels meer dan 60 landen wereldwijd geëxporteerd. Het biermerk is sinds de 20e eeuw sterk verbonden met kunst en design, en sponsort verschillende evenementen zoals IFFR, Zeezout Festival en Dockyard. Warsteiner is een progressief, zelfverzekerd, premium biermerk dat zich als doel stelt mensen wereldwijd te laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft.

www.iffr.com
www.warsteiner.nl

 

Bas Vlugt schreef een recensie over Moonlight

 

Lees alles over film in op www.nederlandsmedianieuws.nl/bioscoop