NEP The Netherlands en Ngage Media partner Hilversum Media Campus
24-08-2016 14:20:00 | Door: Ton Boom | hits: 7565 | Tags:

NEP The Netherlands en Ngage Media zijn toegetreden als partner van Hilversum Media Campus. Samen maken zij zich sterk voor een leven lang leren in de mediasector, onder meer door te participeren in het Talent Development Program (TDP), een traineeship voor de media-industrie.

Op 26 augustus vindt de eerste selectie dag plaats van het TDP. Dan selecteren deelnemende bedrijven, waaronder Ngage Media en NEP, talentvolle young professionals die mee gaan doen in het programma en hun eerste werkervaring gaan opdoen bij de partnerbedrijven.

De media-industrie kent een grote dynamiek en daardoor stellen bedrijven steeds meer eisen aan hun werknemers. De ambitie van Hilversum Media Campus is om opleidingen en bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden en een platform te creëren voor een leven lang leren in de media. Deze ambitie wordt door een groeiend aantal bedrijven en onderwijsinstellingen ondersteund. Zo hebben NEP The Netherlands en Ngage Media zich ook verbonden aan Hilversum Media Campus.

Talent naar de media-industrie trekken

Het mediatechnologiebedrijf NEP is wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie. NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de ‘knowhow’ die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren.

Ralf van Vegten, CIO van NEP The Netherlands: “De vraag naar IT-specialisten in de media is groot, ook bij NEP. Onze mensen zijn de spil van het bedrijf. Wij stimuleren groei, innovatie en ambitie, omdat het voor ons in de sterk veranderende mediawereld van essentieel belang is kennis op het hoogste niveau in huis beschikbaar te hebben. Daarom bundelden wij eerder dit jaar onze krachten met MBO College Hilversum en startten samen de opleiding Mediatechnologie. Ook organiseren we speeddate-dagen om ons bedrijf onder de aandacht te brengen. Aanhaken bij Hilversum Media Campus is een logische stap in ons wervingstraject: het biedt vele mogelijkheden aanstormend talent aan te trekken en op te leiden – en daarvan profiteert de hele media-industrie.”

Ngage Media biedt adverteerders een netwerk van grote digitale schermen met nationaal bereik. Tevens adviseren ze vastgoedeigenaren en gemeenten hoe zij maximaal rendement kunnen halen uit hun strategische locatie en tegelijkertijd waarde kunnen toevoegen aan de publieke ruimte.

Xavier Tilman, Managing Partner: “Ngage Media loopt voorop als het gaat om innovatie en mediatechnologie. Via het Talent Development Program van Hilversum Media Campus kunnen trainees zich bij ons ontwikkelen tot professionals. We laten ons graag inspireren door jonge talenten en kunnen andersom talenten inspireren en motiveren in een zeer dynamische werkomgeving.”

Veel interesse voor Talent Development Program

Het Talent Development Program is een traineeship dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de media-industrie. Het biedt een combinatie van werken en leren in de media waarmee deelnemers met diverse opleidingsachtergronden breed bijgeschoold worden tot allround mediaprofessionals. Meer dan 100 geïnteresseerde young professionals hebben zich aangemeld. Iets meer dan de helft is uitgenodigd zich te presenteren tijdens de selectie dag op 26 augustus.

Tijdens deze dag selecteren NEP, Ngage Media, United, Beeld en Geluid en JONCA talenten die voor 9 maanden een werkplek krijgen binnen hun organisatie. Daarnaast zijn er ook talenten die al werkzaam zijn bij United, RTL, Beeld en Geluid en BNNVARA, die het uitdagende ontwikkelingsprogramma gaan volgen. Alle trainees starten 3 oktober met het Talent Development Program.

www.ngagemedia.nl
www.nepworldwide.nl
www.hilversummediacampus.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie