NH Hotel Group en Moxie Amsterdam introduceren NH Collection merk met VR 360 video
12-04-2016 15:33:00 | Door: Ton Boom | hits: 3913 | Tags:

Ter gelegenheid van de introductie van NH Collection hebben de hotelketen en Moxie Amsterdam de handen ineen geslagen. Moxie Amsterdam zette een campagne op die in detail toont wat deze hotels zo bijzonder maakt. Aan de hand van een VR 360 video ‘wandelt’ een gast al voor zijn bezoek door twee NH Collection hotels in Amsterdam, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky en NH Collection Doelen.

De gast wordt meegenomen door een hostess, die diverse locaties in en rond beide hotels bezoekt. Doordat de video volledig in 360 graden is geschoten, kan de bezoeker letterlijk rondkijken. De hostess praat tijdens de tour over diverse wetenswaardigheden van de hotels, over de bijzondere gasten die er verbleven, de kenmerkende architectuur en de historische gebeurtenissen die er in de loop der jaren plaatsvonden.

De 360-graden video komt het best tot zijn recht via een VR-bril, waardoor de werkelijke ervaring, mede door de 360-sound, zo dicht mogelijk wordt benaderd. Daarnaast zijn er natuurlijk versies die bekeken kunnen worden op YouTube en Facebook. De VR versie van de film zal actief worden ingezet op plekken waar de doelgroep zich ophoudt, zoals airport lounges, premium shuttles etc.

De strategie en het concept voor de campagne werd ontwikkeld door Moxie Amsterdam. Head of Moxie Marlies Mols: “De video en de 360-benadering past uitstekend bij de merkwaarden van NH Collection. We hebben hiermee de standaard neergezet van hoe je anno nu een luxe hotel optimaal onder de aandacht van de doelgroep brengt.”

Ook voor NH Hotel Group was de 360-graden video een logische keuze.

Rianne Sikkema, Manager Marketing en Media voor NH Hotel Group in de Benelux: "Voor de lancering van ons merk NH Collection in Nederland waren we op zoek naar een innovatieve manier om onze bijzondere hotels in Amsterdam te presenteren. Het advies van Moxie om hiervoor een 360˚ video te creëren sluit hier heel goed bij aan.’’

Voor de zeer geavanceerde productie, regie en montage tekende Made.For.Digital uit Amsterdam. Jelle Kolleman, MD van MFD: ”Voor ons was dit een zeer interessante productie, omdat de bezoeker echt wordt meegenomen in een verhaal, veel meer dus dan een ‘passieve’ 360 registratie.”

Over NH Hotel Group

NH Hotel Group is beursgenoteerd in Spanje met bijna 400 hotels in 30 landen in Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Onder de NH Hotel Group vallen de 3- en 4-sterren urban NH Hotels, de NH Collection flagship hotels, de nhow designhotels en de Hesperia vakantieresorts. Wereldwijd staan meer dan 20.000 medewerkers dag en nacht klaar om de beste service tegen de beste prijs te leveren voor de jaarlijks ruim 16 miljoen gasten. De hotels van NH Hotel Group zijn bekroond met de Zoover Award voor Beste Hotelketen 2014 en 2015. 

www.nh-hotels.com
www.moxieamsterdam.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie