NPO wil 15 tot 20 miljoen euro van overheid voor Eurovisie Songfestival
30-08-2019 23:37:00 | Door: David de Jong | hits: 1475 | Tags:

De NPO vraagt 15 tot 20 miljoen euro aan de regering als bijdrage voor de financiering van de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, zei dit tijdens de talkshow van Eva Jinek naar aanleiding van vragen over hoe het evenement gefinancierd zal worden.

Hoeveel Rotterdam zal bijdragen, is onduidelijk aangezien de gemeenteraad besloten heeft dat vooralsnog geheim te houden. Maastricht had 8,5 miljoen euro willen bijdragen. Het organiseren van het songfestival gaat 25 tot 30 miljoen euro kosten. De Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb ondersteunt het NPO-verzoek met de argumentatie dat het Eurovisie Songfestival een evenement van nationaal belang is en de premier Mark Rutte geen nee heeft gezegd..

VVD-Premier Mark Rutte suggereerde na het winnen van het Eurovisie Songfestival door Duncan Laurence dat de NPO eerst zelf bekijkt of er middelen bij de NPO zelf te vinden zijn, mede verwijzend naar de hoge salariskosten van bepaalde presentatoren. Shula Rijxman stelde dat dit na alle bezuinigingen niet gaat.

www.avrotros.nl
www.npo.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie