NPO zendt Nederlands Film Festival uit
01-09-2017 11:14:16 | Door: Max Vlugt | hits: 3673 | Tags:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is ook dit jaar hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival (NFF), dat plaatsvindt van 20 tot en met 29 september 2017. Als onderdeel van de samenwerking rond het Nederlands Film Festival 2017 zendt AVROTROS live vanaf het L'OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht een programma over de Nederlandse film uit. De uitzending is op vrijdag 29 september tussen 21:30 en 22:20 uur te zien op NPO 1.

Tijdens een speciale editie van de TV Show van Ivo Niehe, live vanaf het L'OR Gouden Kalveren Gala, wordt er onder andere teruggeblikt op tien dagen Nederlands Film Festival met reportages van premières en interviews met inspirerende filmpersoonlijkheden met een internationale reputatie. Talkshowhost Ivo Niehe verwelkomt een aantal van de winnaars van de Gouden Kalveren live aan tafel en kijkt met hen terug op de feestelijke uitreiking.

Shula Rijxman, NPO-voorzitter: "Ik ben verheugd met opnieuw een mooie samenwerking tussen het NFF en de Nederlandse Publieke Omroep. Voor de Nederlandse Publieke Omroep is de Nederlandse film van groot belang: om verhalen te vertellen die iets bijdragen aan ons leven; hier in Nederland, in Europa, op deze wereld. Het NFF en de Nederlandse Publieke Omroep zijn daarvoor hét podium om de verbinding te leggen tussen een zo breed mogelijk publiek en onze waardevolle en rijke Nederlandse filmcultuur."

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS: "Mooi om als AVROTROS een succesvol evenement als het Nederlands Film Festival te mogen omarmen en bij een breed publiek onder de aandacht te kunnen brengen." 

Het Nederlands Film Festival is de graadmeter en aanjager van de nationale filmcultuur. 

Hein Barnhoorn, algemeen directeur ad interim van het NFF: "Met partners als de Nederlandse Publieke Omroep en AVROTROS versterkt het festival zijn missie om makers met het publiek te verbinden en andersom."

Het gehele L'OR Gouden Kalveren Gala, met de uitreiking van 19 Gouden Kalveren, is op vrijdag 29 september vanaf 19:30 uur live te volgen via filmfestival.nl.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie