NRC lanceert completere nrc.next en zelflerende website
08-10-2015 10:27:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3929 | Tags:

NRC blijft vernieuwen. Het geloof van de NRC-redactie in grondige, gedegen, verrassende en genuanceerde journalistiek blijkt uit de innovaties die NRC deze en volgende week lanceert. Op donderdag 8 oktober verschijnt een vernieuwde nrc.next en binnenkort een nieuwe NRC-website. NRC vat de kern van haar journalistieke DNA samen in de pay off ‘Waar is jouw mening op gebaseerd’. 

NRC.next: completer en persoonlijker

NRC.next verschijnt vanaf donderdag 8 oktober dagelijks in twee katernen. Nog altijd zal de opgewekte ochtendkrant haar lezers blijven informeren. Het eerste katern gidst de lezer in wat er echt speelt in Nederland en de wereld, met achtergronden die verrassen, aan het denken zetten en uitnodigen om een eigen mening te vormen. Completer door meer nieuws, sport en economie. Het tweede katern is een persoonlijk katern dat wil inspireren en betekenis geven aan het leven: cultuur, gezondheid, eten, techniek.   

Onbeperkt digitale toegang tot alles van NRC

Met de site heeft NRC hoge ambities: de beste journalistieke site van Nederland maken, waarop naast het belangrijkste nieuws alle NRC-journalistiek helder, toegankelijk en overzichtelijk wordt gepresenteerd. Met analyses en scherpe commentaren, met tegendraadse columns, met opmerkelijke opiniestukken maar ook met video’s, geluidsfragmenten, interactieve infographics, originele documenten, animaties en archiefstukken.  

Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Daarom is toegang tot de site betaald. De lezer die nog geen abonnee is, krijgt de eerste paar stukken per maand van het huis. Daarna wordt hij uitgenodigd abonnee te worden.  Ook is er hard gewerkt aan de toegankelijkheid van het nieuws. Niet alleen in de verrijkende online vormen, ook door de sterk verbeterde laadtijden. Zo kan de bezoeker op deze mobile first website veel sneller alle informatie tot zich nemen, gemakkelijker delen en kan het nieuwsaanbod zich in de toekomst aanpassen aan het leesgedrag en het device waarmee de site bezocht wordt door de lezer.   

Pay-off: Waar is jouw mening op gebaseerd?

Al in 1970 heeft NRC in de ‘Beginselen’ neergeschreven voor wie de krant wordt gemaakt.  Daarbij richt NRC zich ‘tot een publiek dat bereid is om na te denken’, ‘dat we geen meningen willen opdringen’, ‘dat we met vraagtekens willen confronteren die de lezers tot nadenken zullen prikkelen, ‘waarbij we hen kennis laten maken met maatschappelijke stromingen en gebeurtenissen waarmee zij het misschien helemaal niet eens zijn’. NRC kan het 45 jaar later niet beter formuleren in de nieuwe pay off:  Waar is jouw mening op gebaseerd?.

www.nrc.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie