NRC viert 25-jarig bestaan Fokke & Sukke
25-09-2018 11:07:08 | Door: Max Vlugt | hits: 4101 | Tags:

NRC viert op dinsdag 25 september het 25-jarig jubileum van Fokke & Sukke. De beroemde eend en kanarie nemen op die dag niet alleen alle foto’s in de krant, maar ook de advertentie-uitingen voor hun rekening.

Op dinsdag 25 september staat NRC in het teken van een kwart eeuw Fokke & Sukke. De cartoons van John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol waren voor het eerst in 1994 te lezen in studentenblad Propria Cures en vanaf 1999 zes dagen per week in NRC (Handelsblad).

Een aantal adverteerders van NRC werkt ook mee aan een uiting in Fokke & Sukke vorm. Zo spelen de eend en de kanarie de hoofdrol in de advertenties van XS4ALL, Rijksmuseum Amsterdam, ONVZ, en Beljon+Westerterp. Tegelijkertijd bestaat ook XS4ALL intussen 25 jaar. 

Dennis van Steijn, Senior communicatieadviseur van XS4ALL: "1993 was een jaar waarin grote dingen geboren werden. Fokke & Sukke zagen het levenslicht en XS4ALL gaf Nederlandse particulieren voor het eerst toegang tot het internet. We feesten graag mee met deze twee bijzondere vogels. En uiteraard zijn we het aan onze stand verplicht om dat feestje ook online te vieren met een bijzondere homepage take-over op NRC.nl."

www.nrc.nl
www.xs4all.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie