NTR komt met webserie Nettiquette
08-11-2017 12:15:18 | Door: Katja Brokke | hits: 2466 | Tags:

In de 5-delige webserie Nettiquette van de NTR leer je de ware betekenis van likes en comments kennen. Een wereld waarin een tag een vriendschap kapot kan maken en de juiste emoji liefde doet onspruiten.

Regisseur Mea Dols de Jong legt samen met pubers hun ongeschreven regels op social media bloot. Hoe zit het met deze tweede taal die alleen tieners lijken te begrijpen en beheersen? Wat voor invloed heeft het op hun leven en sociale relaties? Wat zijn de positieve effecten en hoe los je de problemen op die op social media ontstaan?

Nettiquette bestaat uit vijf op zichzelf staande afleveringen (van 5 minuten) met een eigen thema. In elke aflevering vertellen bevriende jongeren tussen twaalf en zestien jaar een verhaal waarin vriendschap, verliefdheid, roem of haat centraal staat en waarin de nettiquette een cruciale rol speelde. Via animaties, video’s, foto’s, gifjes en grafische teksten verbeeldt de serie een wereld die anders moeilijk zichtbaar is en dring je steeds dieper door tot de ware betekenis van hartjes, strijders en oogtags.  

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november) vindt op documentairefestival IDFA de première plaats. Onder leiding van Cesar Majorana onderzoeken de aanwezige jongeren daar hun eigen nettiquette. 

Op dezelfde dag gaan de filmpjes voor iedereen online op www.npo3.nl/nettiquette. Daar en op diverse sociale media zal tijdens de week van de mediawijsheid dagelijks verder worden gepraat over de thema’s uit de afleveringen. Nettiquette kwam tot stand met financiële steun van het Mediafonds.

Credits:
Regie & scenario: Mea Dols de Jong | Beeldconcept: Mea Dols de Jong, Michiel van Abbe & Ronald van Vessem | Animatie & Fotografie: Michiel van Abbe & Ronald van Vessem | Producent: Een van de jongens

www.npo3.nl/nettiquette

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie