NY Times-journalisten schrijven boek over MeToo
09-09-2019 12:43:11 | Door: Saskia van Weert | hits: 5782 | Tags:

De twee journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey van The New York Times schreven het boek Zij zei, dat op 3 oktober 2019 uitkomt in Nederland. Het gaat over de seksuele intimidatie van Harvey Weinstein en alles eromheen. 

Zij zei vertelt het verhaal over de verhouding tussen macht en gender. Op 5 oktober 2017 publiceerden Jodi Kantor en Megan Twohey een artikel in The New York Times dat de wereld zou veranderen. Maandenlang hadden ze geruchten over seksueel wangedrag door Hollywood-producer Harvey Weinstein onderzocht. Ze voerden vertrouwelijke gesprekken met actrices en medewerkers, weerstonden druk van juristen en privédetectives en trokken financiële sporen van afkoopregelingen na.

Dat dit een groot verhaal was dat Weinstein ten val zou brengen, voorvoelden ze wel. Maar wat er na de publicatie gebeurde hadden ze niet voorzien: hun artikel werd een katalysator achter de wereldwijde #MeToo-beweging. Mannen van alle rangen en standen werden aangesproken op hun misdragingen. Overal weigerden vrouwen nog langer te zwijgen. Ze spraken zich uit, voor zichzelf en voor toekomstige generaties.

Het boek wordt in Nederland uitgebracht door uitgeverij Atlas Contact.

www.atlascontact.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie