National Geographic en Universiteit van Nederland lanceren nieuwe webserie
15-09-2017 14:56:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4036 | Tags:

National Geographic en Universiteit van Nederland gaan samenwerken en lanceren een nieuwe webserie op YouTube: Het LAB. Iedere week verschijnt er op vrijdag een nieuwe video waarin wetenschappers antwoord geven op alledaagse vragen. Hoe overleef je een bosbrand? Hoe maak je de perfecte cappuccino? Of: kun je ook hallucineren zonder drugs? De samenwerking draagt bij aan de gemeenschappelijke missie van National Geographic en Universiteit van Nederland om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het LAB gaat vrijdag 15 september van start.

Het LAB brengt wetenschap van collegebank naar het leven van alledag

Roel Bellinga, directeur Universiteit van Nederland: “In de afgelopen vier jaar heeft de Universiteit van Nederland meer dan 600 wetenschappelijke mini-colleges gratis beschikbaar gemaakt voor heel Nederland. Omdat wij er van overtuigd zijn dat wetenschap heel tof is. Deze video’s zijn in totaal al tientallen miljoenen keren bekeken. Het is fantastisch dat we in National Geographic een sterke maar vooral gelijkgestemde partner hebben gevonden. Samen delen we de ambitie om wetenschap zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Met ‘Het LAB’ brengen we wetenschap in een online format van de collegebank naar het leven van alledag. Op basis van vragen waar je al tijden een antwoord op zocht of waarvan je niet eens wist dat je het antwoord wilde weten. Deze vragen worden beantwoord door topwetenschappers en zijn op ieder gewenst moment te bekijken. Het LAB is wat dat betreft het korte en snellere zusje van de Universiteit van Nederland-colleges.”

Originele content voor nieuwe doelgroep

Alphons Martens, Director Programming Entertainment & Factual van FOX Networks Group: “Al bijna 130 jaar is verhalen vertellen de passie van National Geographic. Dat doen we op onze tv-zender, in ons magazine en op ons online platform. In samenwerking met Universiteit van Nederland en hun netwerk van aansprekende wetenschappers zetten we met National Geographic nu een nieuwe stap naar online video, met originele content voor een nieuwe doelgroep. De onderwerpen sluiten daarbij aan op onze reguliere programmering, dus iedereen die vervolgens meer over een bepaald thema wil weten kan voor verdere verdieping terecht op de andere National Geographic kanalen.”

De eerste video van Het LAB is vrijdag 15 september vanaf 16:00 uur te zien op de YouTube kanalen van Universiteit van Nederland en National Geographic. Hierin beantwoordt Cathelijne Stoof, Wageningen Universiteit, de vraag “Hoe overleef je een bosbrand?”. Vervolgens verschijnt er iedere week op vrijdag een nieuwe video. Het LAB wordt gepresenteerd door Eveline van Rijswijk.

www.UniversiteitvanNederland.nl
www.NationalGeographic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie