National Geographic start fotowedstrijd
29-06-2017 11:48:41 | Door: Katja Brokke | hits: 4023 | Tags:

Belgische en Nederlandse fotografen worden uitgedaagd om de wereld om hen heen in beeld te brengen en mee te doen aan de National Geographic Fotowedstrijd. Het publiek en een vakjury kiezen vervolgens de mooiste foto’s, die een publicatie krijgen in het tijdschrift National Geographic. De vakjury bestaat uit Aart Aarsbergen, Humberto Tan, Sacha de Boer, Jasper Doest en Ilvy Njiokiktjien.

Aart Aarsbergen, juryvoorzitter en hoofdredacteur van het tijdschrift National Geographic: “Foto’s zijn voor ons een middel om mensen hun blik op de wereld te laten verbreden. Om dat uit te dragen zijn we in 2007 begonnen met de National Geographic Fotowedstrijd. De fotowedstrijd heeft al veel, vaak inmiddels bekende, winnaars voortgebracht, zoals Robin Utrecht en Ilvy Njiokiktjien. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar de mooiste foto’s. Of je nu dagelijks bezig bent met fotografie of als liefhebber slechts af en toe een foto maakt: de wedstrijd is open voor iedereen.”

Fotografen en fotoliefhebbers kunnen meedoen in drie categorieën: Dier, Landschap en Mens. Inzenden is mogelijk tot en met 20 september 2017. Uit alle inzendingen kiest de vakjury per categorie vijftien finalisten. Tussen 2 en 15 oktober kan het publiek op zijn favoriete foto’s stemmen. Daarnaast kiest de vakjury een winnaar per categorie. Tijdens de feestelijke uitreiking op 22 november worden de publieks- en vakjurywinnaars bekendgemaakt. Bovendien wordt dan de overkoepelende winnaar bekendgemaakt.

www.genj.nl
www.nationalgeographic.nl
www.natgeofotowedstrijd.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie