National Geographic zendt veelbesproken tv-experiment The Verdict uit
08-08-2017 16:45:29 | Door: Katja Brokke | hits: 5522 | Tags:

Op 11 september staat National Geographic in het teken van The Verdict. In dit veelbesproken Duitse tv-experiment beslissen de kijkers live mee over het lot van een gevechtspiloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot. In een rechtbankdrama doen zij uitspraak: held of moordenaar? Vanuit de studio verzorgt presentator Roelof Hemmen live updates en ontvangt deskundige gasten als Dick Berlijn, Bas Haring en Mark de Wit. The Verdict is maandag 11 september om 20.30 uur te zien op National Geographic.

Het tv-experiment was vorig jaar in Duitsland te zien onder de naam Terror, Ihr Urteil. Een meerderheid van het kijkerspubliek sprak Koch toen vrij. Nu is het de beurt aan Nederland en Vlaanderen. De film kent korte onderbrekingen waarin live wordt geschakeld naar de studio. Daar bespreekt presentator Roelof Hemmen de keuze vanuit verschillende hoeken met een aantal deskundige gasten. Onder anderen Dick Berlijn (F-16 piloot en voormalig Commandant der Strijdkrachten), Bas Haring (filosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden) en Mark de Wit (ooggetuige van de aanslag op vliegveld Zaventem) zijn te gast.

Vervolgens kunnen de kijkers live stemmen hoe zij op dat moment oordelen en kiezen zij uiteindelijk welke afloop de film krijgt: schuldig of onschuldig. Stemmen kan via de Facebookpagina van National Geographic.

Toneelstuk Terror

The Verdict is gebaseerd op het Duitse toneelstuk Terror. Het stuk van Ferdinand von Schirach is vanaf 21 september ook in Nederland te zien. Jeroen Spitzenberger speelt hier de rol van piloot, Johanna ter Steege zijn advocaat en Clairy Polak de rechter. Ook in het theater is de rol van jury weggelegd voor het publiek. Tijdens het live studioprogramma op 11 september nemen de acteurs plaats tussen het studiopubliek. Kijk hier voor meer informatie over het toneelstuk.

www.nationalgeographic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie