Nederlandse SciSports naar Sillicon Valley
25-08-2016 09:09:00 | Door: Katja Brokke | hits: 6564 | Tags:

EIT Digital en Mind the Bridge hebben achttien veelbelovende bedrijven geselecteerd voor de tweede editie van Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV). De Nederlandse scale-up SciSports is een van deze achttien Europese ondernemingen die is geselecteerd.

De SEC2SV is een programma voor Europese scale-ups en startups om in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Dit programma brengt innovatieve ondernemingen in contact met Amerikaanse bedrijven voor hulp bij de sales, de financiering of voor samenwerking. De CEO’s van de achttien geselecteerde technologiebedrijven zijn een week lang uitgenodigd in San Francisco om hun verhaal te presenteren, mensen te ontmoeten en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest te bezoeken. De week begint op 12 september met de European Innovation Day.

Giels Brouwer, oprichter en CEO van SciSports: "Ik ben superblij en trots dat SciSports de Nederlandse startup-scene mag vertegenwoordigen op SEC2SV. Knappe koppen van over heel de wereld komen hier bijeen. Met onze dienst BallJames zijn we de eerste ter wereld die realtime 3D-data kunnen genereren uit videobeelden van voetbalwedstrijden. Silicon Valley is op dit gebied dé plek om te leren van de besten ter wereld. We hopen op het event dan ook nieuwe partners te vinden die ons kunnen helpen met internationale uitbreiding en zoeken partners met expertise in deep learning, computer vision, sports analytics of media." 

In Silicon Valley gevestigde partnerorganisaties hebben kandidaten voorgesteld voor dit programma. De finale selectie komt van een groep investeerders bestaande uit Startup Europe Partnership (SEP) en Amerikaanse investeerders. Dit is de tweede SE2SV ooit en SciSports is de eerste Nederlandse scale-up die is geselecteerd voor dit evenement. Andere scale-ups in de BeNeLux zijn Awingu uit België en Etix Everywhere uit Luxemburg. Vanuit het acceleratorprogramma van EIT Digital gaan Firstbeat uit Finland, Negentis uit Italië en de Zweeds Gleechi mee.www.scisports.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie