Niels Langereis Head of Strategy, Marco Ruivenkamp Head of Digital MEC Amsterdam
14-04-2015 14:00:00 | Door: Ton Boom | hits: 8172 | Tags:

Per 1 april heeft mediabureau MEC Niels Langereis aangesteld als Head of Strategy. Niels komt van Starcom MediaVest waar hij als Director of Social Media verantwoordelijk was voor de MENA regio. Daarvoor was hij Head of Social bij Havas.

Niels Langereis: “Ik ben enorm enthousiast over deze rol en mijn toekomstige verantwoordelijkheden. Ik geloof dat in het Nederlandse medialandschap er geen bureau is zoals MEC, dat zo goed begrijpt waar de toekomst ligt van marketing. MEC ondersteunt deze visie door voor deze functie te kiezen voor iemand met een achtergrond in social media en content strategie. Het huidige klantenportfolio van MEC toont aan dat de evolutie van traditionele media naar content, engagement en performance in volle ontwikkeling is, maar dat deze tegelijkertijd ook nog wat tijd nodig heeft om te voltooien. Mijn doel is om samen met de research afdeling en verschillende specialismen onze klanten te voorzien van hoogwaardig strategisch advies voor huidige plannen, terwijl we tegelijk steeds meer nadruk zullen leggen op data, conversie en resultaten om nieuwe strategieën te voeden”.

Eric Kramer, CEO MEC Nederland: “Niels is een enorme versterking van ons team en maakt duidelijk waarin we bij MEC investeren. Samen met het MEC Strategie Team gaat hij zich richten op ‘great work’ voor onze klanten, door middel van innovatie en het combineren van paid media, digital engagement en performance. Klanten zoeken strategisch leiderschap, hulp bij digitale transformatie en innovaties die een bijdrage leveren aan hun business. Als alle stukjes van die puzzel aanwezig zijn, gaat het vervolgens om geweldig werk te leveren voor onze klanten.”

Eveneens per 1 april heeft mediabureau MEC Marco Ruivenkamp aangesteld als Head of Digital. In deze functie geeft hij leiding aan het digital team van MEC en neemt plaats in het Management Team.

Marco heeft zowel een diepgaande als brede ervaring in digital. In het verleden heeft hij o.a. gewerkt bij TAPPS en Yahoo, zowel in Nederland als in de UK. In zijn laatste baan (EMEA Director Turn) heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in programmatic.

Marco Ruivenkamp: “Ik vind het een enorme uitdaging om MEC te helpen de digitale propositie verder vorm te geven. Het manifesto van MEC is fantastisch en ik kan me persoonlijk prima vinden in de waarden ‘vooruitstrevend, vindingrijk en verbindend’. Het digitale team is zeer talentvol en gedreven. Samen met de partners van GroupM gaan we mooie oplossingen ontwikkelen voor onze klanten.”

Eric Kramer, CEO MEC Nederland: “Met Marco kiest wederom een zwaargewicht ervoor om het team van MEC te versterken. Dit is uiteraard goed nieuws voor de klanten van MEC. Digitaal leiderschap is waar klanten behoefte aan hebben.  Zijn achtergrond in programmatic maakt tevens duidelijk waar we onze focus op hebben. Ik kijk er dan ook naar uit dat Marco met zijn team het innovatietempo verder gaat opvoeren.”

www.mecglobal.nl

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie